Ghimbirul și turmericul pot ajuta la combaterea durerii și a bolilor?


Includem produse pe care le considerăm utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link-uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.


Ghimbirul și turmericul sunt două dintre cele mai studiate ingrediente în medicina pe bază de plante.

Interesant este că ambele au fost folosite de secole pentru a trata o varietate de afecțiuni, de la migrene la inflamații cronice și oboseală.

Ambele au fost, de asemenea, utilizate pentru a ajuta la ameliorarea durerii, pentru a reduce greața și pentru a îmbunătăți funcția imunitară pentru a ajuta la protejarea împotriva bolilor și infecțiilor.

Acest articol analizează beneficiile și efectele secundare ale ghimbirului și turmericului și dacă acestea pot ajuta la combaterea durerii și a bolilor.


Ce sunt ghimbirul și turmericul?

Ghimbirul și turmericul sunt două tipuri de plante cu flori care sunt utilizate pe scară largă în medicina naturistă.

Ghimbirul , sau Zingiber officinale , este originar din Asia de Sud-Est și a fost folosit de mult timp ca remediu natural pentru diferite afecțiuni de sănătate.

Proprietățile sale medicinale se datorează în mare parte prezenței compușilor fenolici, inclusiv gingerolul, o substanță chimică despre care se crede că posedă proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice.

Turmericul , cunoscut și sub numele de Curcuma longa , aparține aceleiași familii de plante și este adesea folosit ca condiment în bucătăria indiană.

Conține compusul chimic curcumină, care s-a dovedit că ajută la tratarea și prevenirea mai multor afecțiuni cronice.

Atât ghimbirul, cât și turmericul pot fi consumate proaspete, uscate sau măcinate și adăugate la o varietate de feluri de mâncare. Sunt disponibile și sub formă de supliment.

rezumat

Ghimbirul și turmericul sunt două tipuri de plante cu flori cu proprietăți medicinale. Ambele pot fi consumate în diverse moduri și sunt disponibile sub formă de suplimente.


Au proprietăți care ajută la durere și boală

Deși dovezile sunt limitate cu privire la efectele ghimbirului și turmericului atunci când sunt utilizate împreună, studiile arată că ambele pot ajuta la reducerea durerii și a bolilor.

Mai multe studii au observat că ghimbirul ar putea fi un remediu natural eficient pentru a calma stomacul și pentru a ajuta la reducerea greață .

Un studiu efectuat pe 170 de femei a constatat că administrarea a 1 gram de pudră de ghimbir pe zi, timp de 1 săptămână, a fost la fel de eficientă în reducerea greaței legate de sarcină ca un medicament comun anti-greață, dar cu mult mai puține efecte secundare.

O revizuire a cinci studii a arătat, de asemenea, că luarea a cel puțin 1 gram de ghimbir pe zi ar putea ajuta la reducerea semnificativă a greaței și vărsăturilor postoperatorii.

Alte cercetări indică faptul că ghimbirul poate reduce greața cauzată de răul de mișcare, chimioterapie și anumite tulburări gastro-intestinale.

Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a evalua efectele turmericului asupra stării de greață, unele studii au descoperit că acesta poate proteja împotriva problemelor digestive cauzate de chimioterapie, care ar putea ajuta la reducerea simptomelor precum greața, vărsăturile și diareea.

rezumat

Unele studii sugerează că ghimbirul și turmericul ar putea ajuta la scăderea markerilor de inflamație, ameliorarea durerii cronice, reducerea greaței și îmbunătățirea funcției imunitare.


Reacții adverse potențiale

Atunci când sunt utilizate cu moderație, ghimbirul și turmericul sunt considerate ambele adaosuri sigure și sănătoase la o dietă completă.

Cu toate acestea, unele efecte secundare potențiale trebuie luate în considerare.

Pentru început, unele cercetări au descoperit că ghimbirul poate reduce coagularea sângelui și ar putea interfera cu diluanții de sânge atunci când este utilizat în cantități mari.

Deoarece ghimbirul poate avea un impact asupra nivelului de zahăr din sânge, cei care iau medicamente pentru a-și scădea nivelul ar putea dori, de asemenea, să se consulte cu furnizorul de asistență medicală înainte de a lua suplimente.

În plus, rețineți că pudra de turmeric este alcătuită din doar aproximativ 3% curcumină în greutate, așa că ar trebui să consumați o cantitate foarte mare sau să utilizați un supliment pentru a ajunge la doza găsită în majoritatea studiilor.

În doze mari, curcumina a fost asociată cu efecte secundare cum ar fi erupții cutanate, dureri de cap și diaree.

În cele din urmă, deși cercetările asupra efectelor potențiale asupra sănătății atât ale ghimbirului, cât și ale turmericului sunt abundente, dovezile privind modul în care cele două pot afecta sănătatea atunci când sunt utilizate împreună sunt limitate.

Asigurați-vă că vă consultați cu un furnizor de asistență medicală înainte de a suplimenta și reduceți doza dacă observați orice reacții adverse.

rezumat

Ghimbirul poate scădea coagularea sângelui și nivelul zahărului din sânge. În doze mari, turmericul poate provoca reacții adverse cum ar fi erupții cutanate, dureri de cap și diaree.


Cum să folosiți ghimbirul și turmeric

Există o mulțime de moduri de a adăuga ghimbir și turmeric în dieta ta pentru a te bucura de numeroasele beneficii pentru sănătate pe care fiecare le are de oferit.

Cele două ingrediente funcționează bine împreună în sosurile de salată, cartofi prăjiți și sosuri pentru a adăuga un val de aromă și beneficii pentru sănătate rețetelor tale preferate.

Ghimbirul proaspăt poate fi folosit și pentru a face shot-uri de ghimbir , preparat într-o ceașcă de ceai liniștitor sau adăugat în supe, smoothie-uri și curry.

Extractul de rădăcină de ghimbir este disponibil și sub formă de supliment, care s-a dovedit a fi cel mai eficient atunci când este administrat în doze între 1.500-2.000 mg pe zi.

Pe de altă parte, turmericul este excelent pentru a adăuga un strop de culoare mâncărurilor precum caserole, frittatas, dips și dressing-uri.

În mod ideal, ar trebui să asociezi turmericul cu un strop de piper negru , care poate ajuta la creșterea absorbției sale în organism cu până la 2.000%.

Suplimentele de turmeric pot ajuta, de asemenea, la furnizarea unei doze mai concentrate de curcumină și pot fi luate în doze de 500 mg de două ori pe zi pentru a reduce durerea și inflamația.

De asemenea, sunt disponibile suplimente care conțin atât turmeric, cât și ghimbir, ceea ce face ușor să obțineți doza din fiecare într-o singură doză zilnică.

Puteți găsi aceste suplimente la nivel local sau le puteți cumpăra online .

rezumat

Turmericul și ghimbirul sunt ambele ușor de adăugat în dietă și sunt disponibile sub formă proaspătă, uscată sau supliment.


Concluzia

Mai multe studii promițătoare au descoperit că ghimbirul și turmericul pot avea efecte puternice asupra stării de greață, durere, inflamație și funcție imunitară.

Cu toate acestea, lipsesc dovezi cu privire la efectele celor două utilizate împreună și o mare parte din cercetările disponibile se limitează la studii pe eprubetă.

Acestea fiind spuse, ambele pot fi un plus sănătos pentru o dietă echilibrată și pot fi consumate cu risc minim de efecte adverse asupra sănătății.


Cum se curăță: ghimbir

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii