Este sarea neagră mai bună decât sarea obișnuită? Beneficii și utilizări


Includem produse pe care le considerăm utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link-uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.


Sarea neagră este un ingredient popular în bucătăria indiană.

Oferă o aromă unică care îmbunătățește multe feluri de mâncare. Există, de asemenea, afirmații că oferă mai multe beneficii pentru sănătate.

Acest articol examinează ce este sarea neagră, potențialele sale beneficii pentru sănătate și dacă este sau nu mai bună decât sarea de masă obișnuită.


Ce este sarea neagră?

Deși există diferite tipuri de sare neagră, sarea neagră de Himalaya este cea mai comună.

Este o sare gemă care provine din minele de sare din Pakistan, Bangladesh, India, Nepal și alte locații din Himalaya.

Utilizarea sării negre a fost documentată pentru prima dată în medicina ayurvedică, o abordare tradițională și holistică a sănătății care își are originea în India.

Vindecătorii ayurvedici susțin că sarea neagră de Himalaya are calități terapeutice. Cu toate acestea, este discutabil dacă aceste afirmații sunt înrădăcinate în cercetări solide.

Interesant, în ciuda numelui său, sarea neagră de Himalaya are o culoare maro-roz.

rezumat

Sarea neagră este o sare gemă din Himalaya. Este roz închis și se crede că are proprietăți terapeutice.


Tipuri de sare neagră și utilizări ale acestora

Există trei tipuri principale de sare neagră: sare neagră de Himalaya, sare neagră de lavă și sare neagră rituală.

Sarea rituală neagră, denumită și sare de vrăjitoare, este un amestec de cenușă, sare de mare, cărbune și uneori colorant negru. Nu este folosit pentru consum.

Deși nu este susținută de știință, unii oameni cred că sarea rituală neagră are abilități magice de a proteja împotriva spiritelor negative. Credincioșii îl pot stropi în curtea lor sau îl pot păstra într-un borcan sub patul lor.

Deși această practică superstițioasă este probabil inofensivă, nu este sugerată și nu există dovezi care să susțină utilizarea acesteia.

rezumat

Există trei tipuri principale de sare neagră. Sarea neagră de Himalaya și sarea neagră de lavă sunt folosite pentru a spori aroma anumitor feluri de mâncare, în timp ce sarea neagră rituală nu este menită să fie consumată.


Cum este sarea neagră diferită de sarea obișnuită?

Sarea neagră diferă de sarea obișnuită de masă prin felul în care este făcută și prin felul în care gustă.

Soiurile de sare neagră au profiluri de aromă mai profunde decât sarea obișnuită.

Sarea neagră de Himalaya oferă o aromă sulfuroasă unică pentru bucătăria asiatică și indiană, în timp ce sarea neagră de lavă dă o aromă pământoasă și afumată.

Alternativ, sarea obișnuită de masă are gust sărat, dar poate avea și note de dulceață, acrișoare sau amărăciune.

Este, de asemenea, tipul de sare care se găsește în majoritatea alimentelor procesate. De fapt, peste 75% din aportul zilnic de sodiu provine din sarea găsită în alimentele procesate.

Oricum, sare de orice fel se adaugă la multe alimente pentru că îmbunătățește aroma.

rezumat

Sarea neagră este produsă diferit de sarea obișnuită. Sarea neagră conține adesea mai multe minerale și oferă o aromă mai unică.


Posibile beneficii pentru sănătate

Alegerea sării negre poate avea mai multe beneficii potențiale pentru sănătate.

Pentru început, sarea neagră poate conține mai puțin sodiu decât sarea de masă. În plus, conține mai puțini aditivi și poate oferi și alte efecte terapeutice.

  • Poate conține mai multe minerale. Afirmațiile sugerează că sarea neagră de Himalaya conține mai multe minerale decât sarea obișnuită de masă. Cu toate acestea, există cercetări limitate privind diferențele dintre aceste două săruri.
  • Poate îmbunătăți digestia. Se crede că sarea neagră poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, poate oferi efecte laxative și poate ameliora gazele și balonarea. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări pentru a susține aceste afirmații.
  • Poate îmbunătăți pielea și părul. Datorită conținutului său de minerale, sarea neagră poate îmbunătăți sănătatea pielii și a părului. Cu toate acestea, încă o dată, există cercetări minime pentru a susține aceste afirmații.
rezumat

Sarea neagră poate avea un conținut mai scăzut de sodiu și poate conține mai puțini aditivi decât sarea obișnuită. Poate oferi și alte beneficii pentru sănătate, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a susține aceste afirmații.


Este sarea neagră mai sănătoasă?

Conținutul de minerale mai mare de sare neagră poate să nu fie atât de relevant, deoarece corpul tău nu le poate absorbi foarte bine și, în general, mănânci o cantitate atât de mică de sare dintr-o singură ședință.

Mineralele din sare nu se absorb ușor, probabil, deoarece sunt insolubile, ceea ce înseamnă că nu se dizolvă în lichide. Este mult mai ușor să absorbi mineralele atunci când sunt în forma lor solubilă.

În plus, multe săruri negre disponibile pentru cumpărare sunt probabil produse sintetic, care oricum tind să aibă un conținut scăzut de minerale.

Deoarece sarea neagră conține mai puțini aditivi decât sarea obișnuită de masă, poate fi o alegere mai bună dacă doriți să evitați agenții antiaglomeranți.

Cu toate acestea, cel mai bine este să consumați sare cu moderație - indiferent de tip. Se recomandă oamenilor să consume maximum 2.300 mg de sodiu pe zi , ceea ce este echivalent cu o linguriță de sare.

rezumat

Nu există cercetări suficient de puternice pentru a sugera că sarea neagră este mai sănătoasă decât sarea obișnuită de masă. Cel mai bine este să consumați sare cu moderație și să o folosiți pentru a spori aroma alimentelor.


Concluzia

Sarea neagră este o alternativă naturală excelentă la sarea obișnuită de masă, mai ales dacă doriți să încercați o rețetă indiană sau asiatică care o necesită.

Cu profilul său unic de aromă, poate spori aroma multor feluri de mâncare.

Cu toate acestea, nu este probabil să experimentați beneficii miraculoase de vindecare despre care ați putea citi online.

Niciun studiu nu a comparat efectele asupra sănătății ale sării negre și ale sării de masă obișnuite. În general, este nevoie de mai multe cercetări.

Pentru moment, bucurați-vă de această sare pentru profilul ei de aromă unic și gustul delicios.

De unde să cumpăr

Dacă nu găsiți sare neagră la nivel local, o puteți cumpăra online:

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii