Este carne de pește? Tot ce trebuie să știți


Mulți oameni se întreabă dacă peștele este considerat carne.

În timp ce unii susțin că peștele este din punct de vedere tehnic un tip de carne, alții subliniază că există multe modalități de clasificare a cărnii.

Factorii, inclusiv ghidurile religioase, restricțiile alimentare și diferențele nutriționale pot fi utilizați pentru a clasifica peștele.

Acest articol analizează în profunzime dacă peștele este carne.


Definițiile cărnii variază

Dacă peștele este clasificat ca carne, variază în funcție de modul în care definiți carnea.

Părerile dumneavoastră religioase, preferințele alimentare și nevoile personale de sănătate pot, de asemenea, să ia în considerare această judecată.

Anumite religii au definiții specifice ale cărnii și diferă dacă peștele contează.

De exemplu, în iudaism, peștii care au aripioare și solzi sunt considerați „pareve”. Acest termen se aplică produselor alimentare care sunt preparate din ingrediente cușer care nu sunt nici carne, nici lactate.

Mai mult, catolicii se abțin adesea să mănânce carne în zilele de vineri în timpul Postului Mare, o observație religioasă care se întinde pe aproximativ șase săptămâni de la Miercurea Cenușii până la Paști.

Cu toate acestea, numai animalele cu sânge cald sunt considerate carne, iar animalele cu sânge rece, cum ar fi peștele, sunt permise în această perioadă.

În cele din urmă, mulți hinduși sunt vegetarieni lacto-ovo , ceea ce înseamnă că nu mănâncă carne, pește sau carne de pasăre, dar pot consuma unele produse de origine animală, cum ar fi ouă și lactate.

Cu toate acestea, cei care mănâncă carne fac adesea distincția între carnea de vită și porc, pe de o parte, și alte tipuri de carne, inclusiv pește, pe de altă parte.

rezumat

Există mai multe definiții diferite ale cărnii. Unele religii au linii directoare specifice despre alimentele clasificate ca carne și dacă peștele este considerat un tip de carne.


Efectele peștelui față de carne roșie asupra sănătății

Profilul nutrițional și potențialele beneficii pentru sănătate ale peștelui sunt destul de diferite de cele ale altor tipuri de carne.

De exemplu, carnea roșie este bogată în grăsimi saturate, vitamina B12, fier, niacină și zinc.

Între timp, peștele este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, vitamina D, tiamină, seleniu și iod.

Consumul de pește a fost asociat cu mai multe beneficii pentru sănătate. Poate scădea factorii de risc pentru boli de inimă, ajutând la scăderea grăsimii abdominale și a nivelurilor de trigliceride, precum și la creșterea nivelului de colesterol HDL (bun).

Un studiu de 26 de ani efectuat pe peste 84.000 de femei a constatat că consumul de carne roșie a fost asociat cu un risc mai mare de boli de inimă, în timp ce consumul de pește, nuci și păsări de curte a fost asociat cu un risc mai scăzut.

Alte cercetări sugerează că consumul de pește în loc de carne roșie poate fi legat de un risc mai scăzut de sindrom metabolic. Acesta este un grup de afecțiuni care vă cresc riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet.

Din acest motiv, organizațiile de sănătate precum Asociația Americană a Inimii recomandă să vă limitați aportul de carne roșie și să mâncați cel puțin două porții de pește pe săptămână, ca parte a unei diete sănătoase.

Unii oameni trebuie să-și limiteze consumul de anumite tipuri de carne din alte motive de sănătate.

De exemplu, cei cu o alergie la alfa-gal, cunoscută și sub numele de alergie la carne, pot tolera alimente precum peștele și carnea de pasăre, dar pot prezenta o reacție alergică după ce au consumat carne de vită, porc sau miel.

rezumat

Peștele oferă un set diferit de nutrienți decât alte tipuri de carne și este asociat cu mai multe beneficii pentru sănătate. Persoanele cu alergii la carne ar putea fi nevoite să restricționeze carnea de vită, porc și miel, dar în general pot tolera peștele.


Distincții dietetice

Dietele vegetariene interzic în general carnea, dar pot include pește, în funcție de versiunea dietei.

De exemplu, veganii se abțin de la toate produsele de origine animală, inclusiv carnea, peștele, păsările, lactatele, ouăle și mierea.

Între timp, lacto-ovo-vegetarienii restricționează carnea, peștele și păsările de curte, dar mănâncă ouă și lactate.

Dieta pescatariană este un alt tip de vegetarianism. Elimină carnea și carnea de pasăre, dar permite peștele și alte tipuri de fructe de mare.

Alte tipuri de diete vegetariene pot include și pește, cum ar fi dieta flexitariană , care permite consumul ocazional de carne, pește și păsări de curte.

rezumat

Există mai multe tipuri de diete vegetariene. Unele, cum ar fi dieta pescatariană, pot permite peștele, dar nu și carnea sau păsările de curte.


Concluzia

Dacă peștele este carne, depinde de cine întrebi. După unele definiții, peștele este considerat carne, iar pentru altele, nu este.

Peștele este carnea unui animal folosită pentru hrană și, prin această definiție, este carne. Cu toate acestea, multe religii nu o consideră carne.

Există, de asemenea, câteva distincții importante între pește și alte tipuri de carne, în special în ceea ce privește profilurile lor nutriționale și potențialele beneficii pentru sănătate.

În cele din urmă, modul în care clasificați peștele depinde de părerile dumneavoastră religioase, de preferințele alimentare și de convingerile personale.

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii