Cei mai buni 12 înlocuitori pentru făina auto-crescătoare


Făina de grâu auto-crescătoare este o bază de bucătărie atât pentru brutarii experimentați, cât și pentru amatori.

Cu toate acestea, ar putea fi util să aveți opțiuni alternative la îndemână.

Fie că încerci să îmbunătățești valoarea nutritivă a rețetei tale preferate, fie că vrei să faci o versiune fără gluten sau pur și simplu nu ai la îndemână făină auto-crescătoare, există un înlocuitor pentru aproape orice situație.

Iată cei mai buni 12 înlocuitori pentru făina auto-crescătoare, inclusiv opțiunile fără gluten.


1. Făină universală + agent de dospire

Făina universală sau albă este, fără îndoială, cel mai simplu înlocuitor pentru făina auto-crescătoare. Asta pentru că făina auto-crescătoare este o combinație de făină albă și un agent de dospire.

La copt, dospirea este producerea de gaz sau aer care determină creșterea alimentelor.

Un agent de dospire este substanța sau combinația de substanțe utilizate pentru a induce acest proces. Reacția creează textura tipică poroasă și pufoasă a produselor de copt.

Agentul de dospire din făina auto-crescătoare este de obicei praful de copt.

Un agent chimic de dospire, cum ar fi praful de copt , conține de obicei o substanță acidă (pH scăzut) și bazică (pH ridicat). Acidul și baza reacționează atunci când sunt combinate, producând CO2 gazos, care lasă produsul copt să crească.

Puteți să vă creați propria făină auto-crescătoare folosind unul dintre următorii agenți de dospire:

  • Praf de copt: Pentru fiecare trei căni (375 grame) de făină, adăugați două lingurițe (10 grame) de praf de copt.
  • Bicarbonat de sodiu + smântână de tartru: Se amestecă o pătrime linguriță (1 gram) de bicarbonat de sodiu și o jumătate de linguriță (1,5 grame) de smântână de tartru pentru a echivala cu o linguriță (5 grame) de praf de copt.
  • Bicarbonat de sodiu + zară: Se amestecă o pătrime linguriță (1 gram) de bicarbonat de sodiu și o jumătate de cană (123 grame) de zară pentru a echivala cu o linguriță (5 grame) de praf de copt. Puteți folosi iaurt sau lapte acru în loc de zară.
  • Bicarbonat de sodiu + oțet: Se amestecă o pătrime linguriță (1 gram) de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de linguriță (2,5 grame) de oțet pentru a echivala cu o linguriță (5 grame) de praf de copt. Puteți folosi suc de lămâie în loc de oțet.
  • Bicarbonat de sodiu + melasă: Se amestecă o pătrime linguriță (1 gram) de bicarbonat de sodiu cu o treime de cană (112 grame) de melasă pentru a echivala cu o linguriță (5 grame) de praf de copt. Puteți folosi miere în loc de melasă.

Dacă utilizați un agent de dospire care include un lichid, nu uitați să reduceți în consecință conținutul de lichid al rețetei originale.

rezumat

Faceți-vă propria făină auto-crescătoare adăugând un agent de dospire la făina obișnuită, universală.


2. Făină integrală

Dacă doriți să creșteți valoarea nutrițională a rețetei dvs., luați în considerare făina integrală.

Făina integrală conține toate componentele nutritive ale cerealelor integrale, inclusiv tărâțele, endospermul și germenii.

Cercetările indică faptul că persoanele care consumă în mod regulat cereale integrale sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta boli de inimă, anumite tipuri de cancer, diabet și alte boli infecțioase.

Puteți înlocui făina albă cu făina integrală în mod egal, dar rețineți că are o consistență mai grea. Deși este grozav pentru pâine și brioșe consistente, este posibil să nu fie cea mai bună alegere pentru prăjituri și alte produse de patiserie ușoare.

Nu uitați să adăugați un agent de dospire dacă folosiți făină de grâu integrală simplă în locul făinii auto-crescătoare.

rezumat

Făina de grâu integrală este un înlocuitor de cereale integrale pentru făina auto-crescătoare. Se folosește cel mai bine pentru produse de copt consistente, cum ar fi pâine și brioșe.


3. Faina de spelta

Spelta este un cereal integral vechi care este foarte asemănător din punct de vedere nutrițional cu grâul.

Este disponibil atât în ​​versiunea rafinată, cât și în cea integrală.

Puteți înlocui făina cu dospit în mod egal cu spelta, dar va trebui să adăugați un agent de dospire.

Spelta este mai solubilă în apă decât grâul, așa că poate doriți să utilizați puțin mai puțin lichid decât cere rețeta originală.

Ca și grâul, spelta conține gluten și nu este potrivită pentru cei care urmează o dietă fără gluten .

rezumat

Făina de speltă este un cereale care conține gluten, asemănător grâului. Este posibil să fie nevoie să folosiți mai puțin lichid în rețetă când înlocuiți cu speltă.


4. Făină de amarant

Amarantul este un pseudo-cereal antic, fără gluten. Conține toți cei nouă aminoacizi esențiali și este o sursă bună de fibre, vitamine și minerale.

Deși din punct de vedere tehnic nu este un cereale, făina de amarant este un înlocuitor potrivit pentru făina de grâu în multe rețete.

Ca și alte cereale integrale, făina de amarant este densă și consistentă. Cel mai bine este folosit pentru clătite și pâine rapidă.

Dacă doriți o textură mai pufoasă, mai puțin densă, un amestec 50/50 de amarant și o făină mai ușoară poate produce rezultatele dorite.

Va trebui să adăugați un agent de dospire în făina de amarant, deoarece nu conține unul.

rezumat

Făina de amarant este un pseudo-cereal fără gluten, dens în nutrienți. Se folosește cel mai bine pentru clătite, pâine rapidă și alte produse de copt consistente.


5. Fasole si faina de fasole

Fasolea este un înlocuitor neașteptat, hrănitor și fără gluten pentru făina auto-crescătoare din anumite produse de patiserie.

Fasolea este o sursă bună de fibre, proteine ​​și diverse minerale. Cercetările arată că consumul regulat de fasole poate ajuta la reducerea colesterolului.

Puteți înlocui o cană (224 de grame) de fasole fiartă, în piure, împreună cu un agent de dospit pentru fiecare cană (125 de grame) de făină din rețeta dvs.

Fasolea neagră este cea mai potrivită pentru rețetele care includ cacao, deoarece culoarea lor închisă va fi vizibilă în produsul final.

Rețineți că fasolea reține mai multă umiditate și conține mai puțin amidon decât făina de grâu. Acest lucru poate duce la un produs final mai dens, care nu se va ridica la fel de mult.

rezumat

Fasolea este un înlocuitor nutritiv, fără gluten, al făinii. Folosiți o cană (224 de grame) de fasole piure sau făină de fasole pentru o cană (125 de grame) de făină cu dospit și adăugați un agent de dospire.


6. Făină de ovăz

Faina de ovaz este o alternativa integrala la faina de grau.

Îl puteți cumpăra sau îl puteți face cu ușurință pe cont propriu, punând ovăz uscat într-un robot de bucătărie sau într-un blender, până devin o pudră fină.

Făina de ovăz nu crește la fel ca făina de grâu. Va trebui să utilizați praf de copt suplimentar sau alt agent de dospire pentru a asigura creșterea corespunzătoare a produsului final.

Încercați să adăugați 2,5 lingurițe (12,5 grame) de praf de copt per cană (92 grame) de făină de ovăz.

Dacă utilizați făină de ovăz din cauza unei alergii sau intoleranță la gluten, rețineți că ovăzul este adesea contaminat cu gluten în timpul procesării. Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că cumpărați ovăz certificat fără gluten.

rezumat

Făina de ovăz este o alternativă integrală la făina auto-crescătoare pe care o poți prepara cu ușurință singur. Este nevoie de mai mult agent de dospire decât alte făinuri pentru a asigura o creștere corespunzătoare.


7. Faina de quinoa

Quinoa este un pseudo-cereal popular, lăudat pentru conținutul său ridicat de proteine ​​în comparație cu alte cereale. La fel ca amarantul, quinoa conține toți cei nouă aminoacizi esențiali și nu conține gluten.

Făina de quinoa are o aromă îndrăzneață, de nucă și funcționează excelent pentru brioșe și pâine rapidă.

Tinde să fie foarte uscat atunci când este folosit singur ca înlocuitor de făină cu auto-creștere. De aceea se combina cel mai bine cu alt fel de faina sau ingrediente foarte umede.

Va trebui să adăugați un agent de dospire la orice rețetă în care înlocuiți făina de quinoa.

rezumat

Făina de quinoa este o făină bogată în proteine, fără gluten, care este bună pentru brioșe și pâine rapidă. Cel mai bine este folosit împreună cu un alt tip de făină datorită uscăciunii sale.


8. Făină de greieri

Făina de greieri este o făină fără gluten făcută din greieri prăjiți, măcinați.

Se mândrește cu cel mai mare conținut de proteine ​​dintre toți înlocuitorii de făină de pe această listă, cu 7 grame de proteine ​​într-o porție de două linguri (28,5 grame).

Dacă folosiți numai făină de greieri pentru a înlocui făina auto-crescătoare, produsele dvs. de copt pot ajunge să fie fărâmicioase și uscate. Cel mai bine este să-l folosești în combinație cu alte făinuri pentru un plus de proteine.

Făina de greieri nu este potrivită pentru cei care urmează o dietă vegetariană sau vegană .

Dacă ajungeți să experimentați cu acest ingredient unic, amintiți-vă că poate fi necesar să adăugați un agent de dospire dacă rețeta dvs. nu include deja unul.

rezumat

Făina de greieri este un înlocuitor de făină bogat în proteine, făcut din greieri prăjiți. Este cel mai bine folosit în combinație cu alte făinuri, deoarece poate face produsele de copt uscate și sfărâmicioase dacă sunt folosite singure.


9. Făină de orez

Făina de orez este o făină fără gluten făcută din orez brun sau alb măcinat . Aroma sa neutră și accesibilitatea largă îl fac o alternativă populară la făina de grâu.

Faina de orez este adesea folosita ca agent de ingrosare in supe, sosuri si sosuri. De asemenea, funcționează bine pentru produse de copt foarte umede, cum ar fi prăjiturile și găluștele.

Făina de orez nu absoarbe lichidele sau grăsimile la fel de ușor ca făina de grâu, ceea ce poate face produsele de copt moale sau grase.

Lăsați aluatul și amestecurile de făină de orez să stea puțin înainte de a le coace. Acest lucru le oferă mai mult timp pentru a absorbi lichidele.

Făina de orez este utilizată cel mai bine împreună cu alte făinuri fără gluten pentru rezultate care seamănă mai mult cu făina de grâu.

Este posibil să aveți nevoie de un agent de dospire pentru a vă asigura că rezultatele le imită pe cele ale făinii auto-crescătoare.

rezumat

Faina de orez este o alternativa fara gluten la faina de grau. Nu absoarbe bine lichidele sau grăsimile, așa că aluatul poate fi necesar să stea puțin înainte de coacere. Minimizați acest efect combinând făina de orez cu alte tipuri de făină.


10. Făină de cocos

Făina de cocos este o făină moale, fără gluten, făcută din carne de nucă de cocos uscată.

Datorită conținutului ridicat de grăsimi și a conținutului scăzut de amidon, făina de cocos se comportă foarte diferit față de alte făinuri pe bază de cereale la coacere.

Este foarte absorbant, așa că va trebui să folosiți mai puțin decât dacă ați folosi făină de grâu. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați o pătrime până la o treime de cană (32-43 de grame) de făină de cocos pentru fiecare cană (125 de grame) de făină de grâu.

Făina de cocos necesită, de asemenea, utilizarea de ouă și lichid suplimentar pentru a ține împreună produsele de copt. În general, folosiți șase ouă la fiecare cană (128 de grame) de făină de cocos, plus o cană suplimentară (237 ml) de lichid.

De asemenea, poate fi necesar să adăugați un agent de dospire, deși acesta poate varia în funcție de rețetă.

Datorită diferențelor mari dintre făina de grâu și nucă de cocos, poate fi o idee bună să folosiți rețete prefabricate concepute special pentru făina de nucă de cocos în loc să experimentați modificarea propriei dvs.

rezumat

Făina de cocos este o făină fără gluten făcută din carne de nucă de cocos. Rețetele care folosesc făină de cocos ca înlocuitor al făinii de grâu pot necesita modificări extinse pentru a obține același rezultat.


11. Făinuri de nuci

Făinurile de nuci, sau făinile de nuci, sunt o opțiune de făină fără gluten făcută din nuci crude care sunt măcinate într-o pulbere fină.

Sunt o alegere bună pentru adăugarea de fibre, proteine ​​și grăsimi sănătoase la rețetele coapte. De asemenea, au o aromă unică în funcție de tipul de nucă.

Cele mai comune făinuri de nuci sunt:

Pentru a reproduce aceeași structură a făinii de grâu în produsele de panificație, ar trebui să utilizați făină de nuci cu alte tipuri de făină și/sau ouă. De asemenea, poate fi necesar să adăugați un agent de dospire.

Făinurile de nuci sunt versatile și un adaos excelent la cruste de plăcintă, brioșe, prăjituri, prăjituri și pâine.

Păstrați făinurile de nuci la congelator sau la frigider, deoarece se pot strica cu ușurință.

rezumat

Făinurile de nuci sunt făcute din nuci măcinate, crude. Acestea necesită adăugarea de alte tipuri de făină sau de ouă, deoarece nu oferă o structură produselor de panificație la fel de eficient ca făina de grâu.


12. Amestecuri alternative de făină

Amestecurile alternative de făină fără gluten sau fără cereale sunt o opțiune excelentă pentru a elimina ghiciurile legate de utilizarea diferiților înlocuitori de făină.

Atunci când schimbați făină auto-crescătoare cu alte tipuri de făină, produsul final poate fi diferit de ceea ce vă așteptați sau rezultatele dvs. pot fi inconsecvente.

Utilizarea unei combinații sau a unui amestec de diferite tipuri de făină vă poate ajuta să asigurați textura, creșterea și aroma potrivite rețetei dvs. de fiecare dată când o faceți.

De obicei, aceste amestecuri de făină sunt concepute pentru a imita făina universală. Astfel, probabil că aveți nevoie de un agent de dospire pentru a vă asigura că amestecul dumneavoastră se comportă ca făină auto-crescătoare.

Amestecuri de făină prefabricate sunt din ce în ce mai disponibile în multe magazine alimentare importante sau, dacă vă simțiți experimental, puteți încerca să vă faceți singuri.

rezumat

Utilizarea unui amestec prefabricat sau de casă de făinuri alternative ajută la asigurarea mai multă consistență în eforturile de coacere fără făină de grâu.


Concluzia

Există numeroase opțiuni pentru a înlocui făina de grâu auto-crescătoare atunci când nu o aveți la îndemână, trebuie să personalizați o rețetă pentru o alergie sau doar doriți să creșteți conținutul nutrițional al rețetei.

Majoritatea acestor înlocuitori vor necesita utilizarea unui agent de dospire pentru a vă ajuta produsele de copt să crească corect.

Multe făinuri fără gluten sunt cel mai bine utilizate în combinație cu alte astfel de alternative pentru a imita în mod eficient textura, creșterea și aroma produselor de copt pe bază de grâu.

Se recomandă un anumit grad de curiozitate și răbdare pentru experimentare pe măsură ce explorați aceste opțiuni diferite.

Dacă experimentele de coacere nu sunt ceașca ta de ceai, un amestec prefabricat de făinuri alternative poate fi cea mai simplă cale de a merge.

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii