Ce este inima de palmier și cum se mănâncă?


Includem produse pe care le considerăm utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link-uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.


Inima de palmier este o legumă albă obținută din centrul unor soiuri specifice de palmier. Este apreciat pentru versatilitatea sa culinară.

Când sunt recoltați, copacii tineri sunt tăiați și decojiți pentru a-și expune miezul interior alb, comestibil, care este apoi tăiat în lungimi pentru prelucrare ulterioară.

Deși se adaugă cel mai frecvent la salate, inima de palmier poate fi consumată și singură sau folosită ca înlocuitor vegan al cărnii. Are o ușoară crostanță similară cu cea a sparanghelului alb, deși aroma sa este comparabilă cu a inimii de anghinare.

Această legume unică conține, de asemenea, câteva minerale benefice și antioxidanți.

Acest articol explică tot ce trebuie să știi despre inima de palmier, inclusiv nutrienții, potențialele beneficii pentru sănătate și modalitățile de a o adăuga în dieta ta.


Bogat în nutrienți și sărac în grăsimi

Inima de palmier are un conținut remarcabil de scăzut de grăsimi și oferă mai multe minerale, cum ar fi potasiu , fier, cupru, fosfor și zinc.

O porție crudă de 3,5 uncii (100 de grame) conține:

  • Calorii: 36
  • Proteine: 4 grame
  • Grăsime: mai puțin de 1 gram
  • Carbohidrați: 4 grame
  • Fibre: 4 grame
  • Potasiu: 38% din valoarea zilnică (DV)
  • Fosfor: 20% din DV
  • Cupru: 70% din DV
  • Zinc: 36% din DV

Datorită nivelului său destul de scăzut de carbohidrați și grăsimi, această legume are foarte puține calorii . În plus, oferă cantități mici de câțiva alți nutrienți, inclusiv fier, calciu, magneziu și acid folic.

rezumat

Inima de palmier are un conținut destul de scăzut de calorii, dar este plină de minerale importante precum potasiul, fosforul, cuprul și zincul.


Beneficii potențiale

Datorită conținutului său de nutrienți, inima de palmier poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate.

Inima de palmier poate promova pierderea în greutate, deoarece conține cantități minime de grăsime și doar 36 de calorii și 4 grame de carbohidrați per porție de 3,5 uncii (100 de grame).

Deoarece pierderea în greutate necesită să consumați mai puține calorii decât arzi zilnic, înlocuirea articolelor bogate în calorii cu această legume vă poate ajuta eforturile.

Datorită conținutului său ridicat de apă și fibre, inima de palmier poate promova, de asemenea, senzația de sațietate – ceea ce vă poate determina în mod natural să mâncați mai puțin.

De exemplu, tăierea inimii de palmier în salate sau cartofi prăjiți vă poate îngroșa mâncarea fără a adăuga calorii excesive.

rezumat

Datorită conținutului său ridicat de antioxidanți și minerale, precum și a numărului scăzut de calorii, inima de palmier poate ajuta la prevenirea diferitelor boli și promovează pierderea în greutate.


Cum se mănâncă inima de palmier?

Inima de palmier vine de obicei fie în borcane, fie în conserva, deși este disponibilă proaspătă ocazional. Dacă nu îl puteți găsi la o piață specializată sau la magazinul dvs. local, încercați să îl cumpărați online .

Este cel mai frecvent inclus în salate, deși poate fi adăugat la mai multe alte feluri de mâncare, cum ar fi dips, cartofi prăjiți și ceviche - un fel de mâncare sud-american făcut din fructe de mare marinate.

De asemenea, poate fi consumat singur sau la grătar și condimentat pentru a face un aperitiv unic.

Vegetarienii și veganii folosesc adesea inima de palmier ca înlocuitor de carne sau fructe de mare , deoarece oferă o textură similară, deși trebuie remarcat că nu este o sursă bună de proteine.

Cu toate acestea, face excelente carnitas vegane, calamari, rulouri de homar și bastoane de pește.

Având în vedere conținutul scăzut de carbohidrați, inima de palmier poate fi inclusă în siguranță în dieta keto .

Această dietă săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi poate promova pierderea în greutate, încurajând corpul să ardă grăsimi în loc de carbohidrați pentru energie.

O porție tipică de 2 uncii (60 de grame) din această legumă oferă aproximativ 2 grame de carbohidrați. Deoarece dieta keto limitează, în general, aportul de carbohidrați la 50 de grame pe zi, o porție medie de inimă de palmier ar cuprinde doar 4% din aportul zilnic de carbohidrați.

Cu toate acestea, numărul de carbohidrați poate varia în funcție de marca specială, așa că este important să citiți eticheta nutrițională atunci când cumpărați inimă de palmier.

rezumat

Deși este adăugată de obicei în salate, inima de palmier este un ingredient versatil care poate fi încorporat în multe feluri de mâncare. În plus, vegetarienii și veganii îl folosesc adesea ca înlocuitor de carne. Este compatibil cu dieta keto datorită conținutului scăzut de carbohidrați.


Concluzia

Heart of palm is a white vegetable harvested from palm trees. Common in salads and dips, it’s also a popular vegan meat replacement.

Its rich supply of minerals and antioxidants offers several potential health benefits, such as disease prevention and weight loss.

As it’s easy to find canned or jarred varieties, you can try adding this unique ingredient to your diet today.

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii