Ce este hidromelul și este bun pentru tine?


Hidrolul este o băutură fermentată obținută în mod tradițional din miere, apă și o cultură de drojdie sau bacteriană.

Numit uneori „băutura zeilor”, hidromelul a fost cultivat și consumat în întreaga lume de mii de ani.

Acest articol explorează hidromelul și posibilele sale beneficii și capcane.


Ce este hidromelul?

Hidrolul sau „vinul de miere” este o băutură alcoolică obținută prin fermentarea mierii.

Este una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice făcute vreodată, deoarece a fost consumată încă de acum 4.000 de ani. Interesant, hidromelul era comun în culturile antice din întreaga lume, inclusiv în cele din Asia, Europa și Africa.

Deși similar cu berea, vinul sau cidrul, hidromelul ocupă o categorie de băuturi de la sine, deoarece zahărul său fermentabil primar este mierea .

Tot ce aveți nevoie pentru a face hidromel de bază este miere, apă și o cultură de drojdie sau bacteriană. Cu toate acestea, sunt adesea incluse și ingrediente precum fructele, ierburile, mirodeniile, cerealele, rădăcinile și florile.

Conținutul de alcool al lui Mead variază, dar este de obicei în jur de 5-20%. Profilul său de aromă variază de la foarte dulce la foarte uscat și este disponibil atât în ​​varianta spumante, cât și în varianta liniștită.

rezumat

Hidrolul este o băutură alcoolică obținută prin fermentarea mierii. Semnificația sa istorică datează de mii de ani și este disponibil în multe stiluri.


Susține știința beneficiile sugerate pentru sănătate?

În culturile antice, hidromelul era asociat cu sănătatea și vitalitatea bună. În mitologia greacă, a fost adesea menționată ca „băutura zeilor” și se presupune că era dată războinicilor după o luptă pentru a îmbunătăți vindecarea rănilor lor de luptă.

Astăzi, mulți încă mai cred că consumul de hidromel vă aduce beneficii sănătății și că băutura are proprietăți vindecătoare. Cu toate acestea, există dovezi limitate care susțin aceste afirmații.

Cele mai multe afirmații moderne de sănătate legate de consumul de hidromel sunt centrate în jurul mierii din care este făcută băutura și a conținutului de probiotice pe care se presupune că îl are ca rezultat al procesului de fermentație.

Hidrolul este adesea luat în considerare ca un tonic pentru sănătate datorită conținutului său potențial de probiotice.

Probioticele sunt microorganisme vii care, atunci când sunt consumate în cantități adecvate, pot avea un impact pozitiv asupra imunității și sănătății intestinale.

Deși înțelegerea modului în care probioticele susțin sănătatea umană este încă într-un stadiu incipient, unele cercetări arată că acestea ar putea ajuta la prevenirea și tratarea bolilor cronice, inclusiv bolile de inimă, cancerul, alergiile și tulburările gastro-intestinale (GI).

Din păcate, nu există cercetări care să evalueze în mod specific hidromelul ca sursă de probiotice sau modul în care băutura vă poate afecta sănătatea.

În plus, conținutul de probiotice al diferitelor tipuri de hidromel ar putea varia semnificativ. Procesul de fermentație plus celelalte ingrediente incluse în băutură ar putea afecta concentrația bacteriilor benefice din băutura finală.

În plus, conținutul de alcool al hidromelului poate contracara orice beneficii posibile, deoarece consumul excesiv de alcool este asociat cu modificări negative ale bacteriilor intestinale.

Până când nu vor fi disponibile mai multe cercetări, nu se poate confirma că consumul de hidromel oferă beneficii pentru sănătate prin conținutul său de probiotice.

rezumat

Hidrolul este adesea apreciat pentru promovarea sănătății datorită mierii din care este făcută și conținutului său potențial de probiotice. În prezent, nicio cercetare nu susține aceste noțiuni.


Dezavantaje potențiale ale consumului prea mult

Deși este adesea lăudat pentru beneficiile sale pentru sănătate, consumul de hidromel ar putea avea consecințe negative asupra sănătății, care ar putea merita luate în considerare înainte de a începe să umpleți paharul.

Hidrolul este o băutură bogată în calorii, prin urmare, consumul excesiv ar putea avea un impact negativ asupra sănătății.

Consumul prea mult din orice băutură alcoolică, inclusiv hidromel, vă poate crește trigliceridele din sânge, tensiunea arterială și riscul de obezitate și diabet.

Deși nu există multe informații disponibile cu privire la conținutul nutrițional precis al hidromelului, alcoolul pur în sine furnizează 7 calorii pe gram.

O porție din orice băutură alcoolică conține aproximativ 14 grame de alcool, ceea ce înseamnă cel puțin 100 de calorii. Acest lucru nu ia în considerare nici una dintre caloriile din, de exemplu, zahărul din hidromel.

rezumat

Consumul excesiv de alcool și calorii din hidromel ar putea duce la probleme grave de sănătate. Pentru persoanele sensibile, există și riscul de reacții alergice la mierea sau alcoolul din băutură.


Concluzia

Hidrolul este o băutură alcoolică obținută din miere fermentată.

Datorită conținutului său de miere și potențial probiotic, este prezentat ca oferind diverse beneficii pentru sănătate, dar lipsesc dovezi științifice care să susțină aceste afirmații.

În plus, conținutul său de alcool poate anula beneficiile și, de fapt, poate cauza probleme de sănătate.

Ca și în cazul oricărei alte băuturi alcoolice, practicați moderația și bucurați-vă de ea în mod responsabil.

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii