Care este diferența dintre Powerade și Gatorade?


Powerade și Gatorade sunt băuturi sportive populare.

Băuturile pentru sport sunt comercializate pentru a îmbunătăți performanța atletică, indiferent de nivelul tău de fitness și activitate.

Diferiți susținători susțin că fie Powerade, fie Gatorade este cea mai bună alegere. Ca atare, s-ar putea să vă întrebați dacă există o mare diferență între cele două.

Acest articol analizează diferențele dintre Powerade și Gatorade pentru a determina dacă una este o alegere mai bună.


Conțin ingrediente diferite

Powerade și Gatorade sunt băuturi sportive care vin într-o varietate de arome și sunt făcute cu ingrediente diferite.

Un Powerade și Gatorade de lămâie-lime de 20 uncii (590 ml) conțin:

PoweradeGatorade
Calorii130140
Carbohidrați35 de grame36 de grame
Proteină0 grame0 grame
Gras0 grame0 grame
Zahăr34 de grame34 de grame
Sodiu10% din valoarea zilnică (DV)11% din DV
Potasiu2% din DV2% din DV
Magneziu1% din DV
niacina25% din DV
Vitamina B625% din DV
Vitamina B1225% din DV

Conținutul de carbohidrați și zahăr este similar în ambele băuturi pentru sport. Niciunul nu are grăsimi sau proteine.

Totuși, Gatorade conține cu 10 mai multe calorii și puțin mai mult sodiu decât Powerade pe porție.

Pe de altă parte, Powerade conține mai mulți micronutrienți , inclusiv magneziu, niacină și vitaminele B6 și B12, care joacă un rol important în corpul tău.

rezumat

Powerade și Gatorade sunt îndulcite cu diferite tipuri de zahăr. Gatorade conține mai multe calorii și sodiu, în timp ce Powerade oferă magneziu, niacină, vitamina B6 și B12.


Diferențele de gust

Mulți oameni consideră că Powerade și Gatorade au un gust diferit.

Nu au fost efectuate teste de gust pe scară largă pe Powerade și Gatorade. Cu toate acestea, unii oameni susțin că Powerade are un gust mai dulce decât Gatorade.

Această diferență poate rezulta din îndulcirea Powerade cu sirop de porumb bogat în fructoză, care are un gust mai dulce decât zahărul dextroză folosit în Gatorade.

Powerade are, de asemenea, mai multe vitamine adăugate, care ar putea contribui la diferențele de gust.

În cele din urmă, gustul băuturii poate varia de la individ.

rezumat

Unii oameni spun că Powerade are un gust mai dulce decât Gatorade. Powerade este îndulcit cu sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză și are mai multe vitamine adăugate, factori pe care ambii pot contribui la diferențele de gust.


Efecte similare asupra performanței atletice

Băuturile pentru sport sunt concepute pentru a vă rehidrata corpul și a restabili carbohidrații, electroliții și alți nutrienți pe care le puteți pierde în timpul exercițiilor fizice.

Cu toate acestea, beneficiile consumului de băuturi sportive precum Powerade și Gatorade depind de activitate și de individ.

Există dovezi limitate cu privire la beneficiile consumului de băuturi sportive pentru exerciții de scurtă durată, cum ar fi antrenamentul cu greutăți, sprintul și săriturile .

Acestea fiind spuse, băuturile cu carbohidrați, cum ar fi Powerade și Gatorade, pot îmbunătăți performanța atletică în exerciții fizice continue de 1-4 ore sau mai mult.

Mai multe studii arată că Powerade și Gatorade ajută la îmbunătățirea performanței în exerciții prelungite, cum ar fi alergarea, ciclismul și triatlonul, în comparație cu un placebo.

Cu toate acestea, foarte puține dovezi sugerează că o băutură este mai bună decât cealaltă.

Cele mai multe dintre aceste studii au fost efectuate la sportivi, astfel încât rezultatele s-ar putea să nu se aplice celor care se angajează în niveluri scăzute sau moderate de exerciții fizice .

rezumat

Powerade și Gatorade pot aduce beneficii sportivilor care participă la exerciții fizice continue și prelungite. Există puține dovezi care susțin că o băutură este mai bună la îmbunătățirea performanței în comparație cu cealaltă.


Concluzia

Powerade și Gatorade sunt ambele băuturi sportive populare .

În timp ce diferențele lor nutriționale sunt neglijabile, Powerade are mai mulți micronutrienți. Ambele băuturi au efecte similare asupra performanței atletice și conțin zahăr adăugat , care vă poate afecta negativ sănătatea.

Dacă alegeți să beți oricare dintre băuturi, selectați una în funcție de preferințele dumneavoastră personale.

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii