Care este diferența dintre grâul dur și grâul integral?


Grâul este unul dintre cele mai des consumate cereale la nivel mondial.

Asta pentru că această iarbă din familia Triticum s- a adaptat la diverse medii, crește într-o varietate de specii și poate fi cultivată pe tot parcursul anului.

Grâul dur și grâul integral sunt două dintre cele mai populare specii de grâu și sunt adesea folosite în alimente precum pâine, paste, tăiței, cușcuș și produse de patiserie.

Cu toate acestea, vă puteți întreba cum diferă.

Acest articol vă oferă o imagine de ansamblu asupra asemănărilor și diferențelor dintre grâul dur și grâul integral.


Ce este grâul dur?

Grâul dur, sau Triticum turgidum, este a doua cea mai cultivată specie de grâu după grâul pâine, care este numit și grâu comun sau Triticum aestivum .

Grâul dur este de obicei plantat primăvara și recoltat toamna și este bine adaptat la condițiile calde și uscate din jurul Mării Mediterane.

Boabele de grâu dur pot fi măcinate în gris - un tip de făină grosieră folosită în mod obișnuit la paste, inclusiv cușcușul.

De asemenea, pot fi folosite pentru a face cereale pentru micul dejun, budinci sau bulgur sau măcinate într-o făină mai fină pentru a face pâine nedospită sau aluat de pizza.

Rezumat

Grâul dur este o varietate de grâu de primăvară care este de obicei măcinat în gris și folosit pentru a face paste. De asemenea, poate fi măcinat într-o făină mai fină și folosit pentru a face pâine sau aluat de pizza.


Ce este grâul integral?

Prin definiție, grâul integral este un bob de grâu intact, care conține următoarele trei părți:

  • Tărâţe. Acesta este stratul exterior dur al cerealelor, care conține fibre, minerale și antioxidanți .
  • Germen. Germenul este nucleul bogat în nutrienți al cerealelor, care conține vitamine, minerale și compuși benefici ai plantelor, precum și cantități mici de carbohidrați, grăsimi și proteine.
  • Endospermul. Aceasta este cea mai mare parte a cerealelor și este formată în mare parte din carbohidrați și proteine.

La rafinarea grâului, tărâțele și germenii - împreună cu numeroșii lor nutrienți - sunt îndepărtați. Procesul lasă în urmă doar endospermul, motiv pentru care grâul integral este mai bogat în nutrienți decât grâul rafinat.

Termenul de grâu integral este uneori folosit interschimbabil cu Triticum aestivum — cunoscut și sub denumirea de grâu de pâine sau grâu comun — care este cea mai cultivată specie de grâu la nivel mondial. Cu toate acestea, atât grâul pentru pâine, cât și grâul dur pot fi integral sau rafinat.

rezumat

Grâul integral este un bob de grâu ale cărui tărâțe, germeni și endosperm sunt lăsate intacte, făcându-l mai bogat în nutrienți decât grâul rafinat. Termenul de grâu integral este uneori folosit incorect pentru a descrie grâul de pâine.


Diferențele și asemănările

Grâul dur și grâul paine sunt strâns legate, ceea ce explică profilurile lor nutriționale similare.

Când sunt integrale, ambele cereale sunt bogate în fibre, vitamine B , fier, cupru, zinc și magneziu, precum și o mulțime de antioxidanți și alți compuși vegetali benefici.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că este aceeași specie botanică, grâul dur este mai dur decât grâul de pâine. Prin urmare, este necesară o măcinare mai amănunțită pentru a produce făină, care dăunează o parte din conținutul său de amidon.

În special, acest lucru face ca făina de grâu dur să fie mai puțin potrivită pentru prepararea pâinii. Asta pentru că aluatul făcut cu făină cu un conținut de amidon deteriorat are o capacitate redusă de a fermenta și de a crește.

În plus, grâului dur îi lipsește genomul D - un set de ADN care se găsește de obicei în grâul de pâine - care afectează proprietățile aluatului.

De exemplu, aluatul din grâu dur tind să aibă o extensibilitate mai mare. Aceasta înseamnă că sunt mai ușor întinse în bucăți lungi fără a se rupe, ceea ce le face ideale pentru a fi folosite în paste .

Pe de altă parte, aluaturile din grâu de pâine au o elasticitate mai mare, ceea ce le ajută să revină la frământare. Acest lucru face grâul de pâine o alegere mai bună atunci când faceți pâine.

rezumat

Grâul dur și grâul paine au profiluri nutriționale similare. Cu toate acestea, din cauza diferențelor în structura genetică, grâul dur este cel mai bine folosit pentru a face paste, în timp ce grâul de pâine este mai potrivit pentru a face pâine.


Concluzia

Grâul dur și grâul integral sunt două ingrediente care se găsesc în mod obișnuit în alimente precum pâinea, pastele, tăițeii, cușcușul și produsele de patiserie.

Aceste boabe strâns înrudite sunt cele două specii de grâu cele mai cultivate și au profiluri nutriționale similare.

Cu toate acestea, diferențe ușoare în structura genetică influențează elasticitatea, extensibilitatea și fermentabilitatea aluatului lor, făcându-le pe fiecare mai potrivit pentru diverse utilizări culinare.

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii