Bizon vs. Carne de vită: Care este diferența?


Carnea de vită provine de la bovine, în timp ce carnea de bizon provine de la bizon, care este cunoscut și sub numele de bizon sau bizon american.

Deși ambele au multe în comun, ele diferă și în multe aspecte.

Acest articol vă spune tot ce trebuie să știți despre asemănările și diferențele dintre bizon și carne de vită.


Asemănări cu bizon și carne de vită

Zimbrul și carnea de vită sunt două tipuri de carne roșie care împărtășesc multe calități.

Una dintre cele mai semnificative diferențe dintre carnea de bizon și carnea de vită poate fi alimentația zimbrilor și a vitelor de la care provin.

De fapt, această diferență poate explica și unele dintre variațiile nutriționale dintre aceste două cărni.

Zimbrul este mai probabil să fie hrănit cu iarbă , deoarece – spre deosebire de majoritatea bovinelor – sunt de obicei crescute la pășune. Astfel, consumul de zimbri hrăniți cu iarbă poate fi o alegere mai durabilă.

Pe de altă parte, carnea de vită are mai multe șanse să fie hrănită cu cereale și produsă în fermele industriale. Datorită consumului unei diete compuse în principal din porumb sau soia, vitele cresc într-un ritm mai rapid.

Acestea fiind spuse, pe măsură ce carnea de bizon crește în popularitate, unii fermieri încep să-și hrănească boabele de bizon pentru a ține pasul cu cerințele de producție.

Totuși, este posibil să găsești carne de vită și zimbri crescute în mod durabil, hrănite cu iarbă, în magazinele alimentare și măcelarii.

Oricum, atât carnea de vită și bizonul hrăniți cu cereale, cât și hrăniți cu iarbă pot face parte dintr-o dietă sănătoasă . Cu toate acestea, în Statele Unite, carnea hrănită cu iarbă tind să fie mai scumpă, iar unii oameni ar putea să nu considere că merită costul suplimentar.

rezumat

Datorită diferențelor în practicile agricole, consumul de zimbri hrăniți cu iarbă poate fi o alegere mai durabilă decât consumul de carne de vită hrănită cu cereale.

Concluzia

Deși gust similar, carnea de vită și bizonul provin de la animale diferite.

Diferența lor cea mai importantă poate fi efectul lor asupra mediului.

În plus, zimbrul are mai puține calorii și grăsimi, ceea ce îl poate face o alegere mai bună dacă sunteți în căutarea unei opțiuni puțin mai sănătoase.

Cu toate acestea, ambele tipuri de carne sunt foarte hrănitoare și pot face parte dintr-o dietă sănătoasă.

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii