Astragalus: O rădăcină străveche cu beneficii pentru sănătate


Astragalus este o plantă care a fost folosită în medicina tradițională chineză de secole.

Are multe beneficii pretinse pentru sănătate, inclusiv efecte de stimulare a sistemului imunitar, anti-îmbătrânire și antiinflamatoare.

Se crede că astragalus prelungește viața și este folosit pentru a trata o mare varietate de afecțiuni, cum ar fi oboseala, alergiile și răceala comună. De asemenea, este folosit împotriva bolilor de inimă, diabetului și a altor afecțiuni.

Acest articol trece în revistă numeroasele beneficii potențiale ale astragalusului.


Ce este Astragalus?

Astragalus, cunoscut și sub numele de huáng qí sau milkvetch, este cel mai frecvent cunoscut pentru utilizarea sa în medicina tradițională chineză.

Deși există peste 2.000 de specii de astragalus, doar două sunt utilizate în principal în suplimente - Astragalus membranaceus și Astragalus mongholicus .

Mai exact, rădăcina plantei este transformată în multe forme diferite de suplimente, inclusiv extracte lichide, capsule, pulberi și ceaiuri.

Astragalus este uneori administrat și sub formă de injecție sau prin IV într-un cadru spitalicesc.

Rădăcina conține mulți compuși activi din plante, despre care se crede că sunt responsabili pentru potențialele sale beneficii.

De exemplu, compușii săi activi pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la reducerea inflamației.

Există încă cercetări limitate asupra astragalului, dar are utilizări în tratarea răcelii comune, alergiilor sezoniere, afecțiunilor cardiace, bolilor de rinichi, oboselii cronice și multe altele.

rezumat

Astragalus este un supliment pe bază de plante care a fost folosit de secole în medicina tradițională chineză. Se presupune că îmbunătățește sistemul imunitar și reduce inflamația. De asemenea, este folosit pentru a ajuta la tratarea afecțiunilor cardiace, a bolilor de rinichi și multe altele.


Poate să vă întărească sistemul imunitar

Astragalus conține compuși vegetali benefici care vă pot îmbunătăți sistemul imunitar.

Rolul principal al sistemului imunitar este de a vă proteja corpul împotriva invadatorilor dăunători, inclusiv bacterii, germeni și viruși care pot provoca boli.

Unele dovezi arată că astragalus poate crește producția de globule albe din sânge, care sunt celulele sistemului imunitar responsabile de prevenirea bolilor.

În cercetarea pe animale, s-a demonstrat că rădăcina de astragalus ajută la uciderea bacteriilor și virușilor la șoarecii cu infecții.

Deși cercetările sunt limitate, acestea pot ajuta, de asemenea, la combaterea infecțiilor virale la oameni, inclusiv a răcelii comune și a infecțiilor hepatice.

Deși aceste studii sunt promițătoare, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina eficacitatea astragalusului pentru prevenirea și tratarea infecțiilor.

rezumat

Astragalus poate ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar pentru a preveni și combate infecțiile bacteriene și virale, inclusiv răceala comună.


Remediu alimentar: stimularea sistemului imunitar


Poate îmbunătăți funcția inimii

Astragalus poate ajuta la îmbunătățirea funcției inimii la cei cu anumite afecțiuni cardiace.

Se crede că vă lărgește vasele de sânge și crește cantitatea de sânge pompată din inimă.

Într-un studiu clinic, pacienților cu insuficiență cardiacă li sa administrat 2,25 grame de astragalus de două ori pe zi timp de două săptămâni, împreună cu tratamentul convențional. Aceștia au înregistrat îmbunătățiri mai mari ale funcției inimii în comparație cu cei care au primit singur tratament standard.

Într-un alt studiu, pacienții cu insuficiență cardiacă au primit 60 de grame pe zi de astragalus IV, împreună cu tratamentul convențional. Ei au avut, de asemenea, îmbunătățiri mai semnificative ale simptomelor decât cei care au primit singur tratament standard.

Cu toate acestea, alte studii la pacienții cu insuficiență cardiacă nu au reușit să demonstreze niciun beneficiu pentru funcția cardiacă.

În plus, unele studii sugerează că astragalus poate reduce simptomele miocarditei, o afecțiune inflamatorie a inimii. Cu toate acestea, constatările sunt amestecate.

rezumat

Deși rezultatele cercetării sunt mixte, astragalus poate ajuta la îmbunătățirea funcției inimii la pacienții cu insuficiență cardiacă și poate reduce simptomele miocarditei.


Poate atenua efectele secundare ale chimioterapiei

Chimioterapia are multe efecte secundare negative. Potrivit unor studii, astragalus poate ajuta la atenuarea unora dintre ele.

De exemplu, un studiu clinic la persoane supuse chimioterapiei a constatat că astragalusul administrat IV a redus greața cu 36%, vărsăturile cu 50% și diareea cu 59%.

În mod similar, alte câteva studii au demonstrat beneficiile plantei pentru greață și vărsături la persoanele supuse chimioterapiei pentru cancerul de colon.

În plus, un studiu clinic a arătat că 500 mg de astragalus pe IV de trei ori pe săptămână poate îmbunătăți oboseala extremă asociată cu chimioterapia. Cu toate acestea, astragalus a părut a fi de ajutor doar în prima săptămână de tratament.

rezumat

Atunci când se administrează intravenos într-un cadru spitalicesc, astragalus poate ajuta la atenuarea greaței și vărsăturilor la cei supuși chimioterapiei.


Poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge

Compușii activi din rădăcina de astragalus pot ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

De fapt, a fost identificată ca planta cea mai frecvent prescrisă pentru a ajuta la gestionarea diabetului în China.

În studiile pe animale și pe eprubete, s-a demonstrat că astragalus îmbunătățește metabolismul zahărului și reduce nivelul de zahăr din sânge. Într-un studiu pe animale, a dus și la pierderea în greutate .

Deși sunt necesare mai multe cercetări, studiile efectuate pe oameni de până acum indică efecte similare.

De exemplu, studiile au arătat că administrarea a 40-60 de grame de astragalus pe zi are potențialul de a îmbunătăți nivelul zahărului din sânge după post și după mese la persoanele cu diabet zaharat de tip 2, atunci când sunt luate zilnic timp de până la patru luni.

rezumat

Studiile indică faptul că suplimentele cu astragalus pot ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet de tip 2. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări.


Poate îmbunătăți funcția rinichilor

Astragalus poate susține sănătatea rinichilor prin îmbunătățirea fluxului sanguin și a markerilor de laborator ai funcției renale, cum ar fi măsurile de proteine ​​din urină.

Proteinuria este o afecțiune în care se găsesc cantități anormale de proteine ​​în urină, ceea ce este un semn că rinichii pot fi afectați sau nu funcționează normal.

S-a demonstrat că astragalus îmbunătățește proteinuria în mai multe studii care au implicat persoane cu boală de rinichi .

De asemenea, poate ajuta la prevenirea infecțiilor la persoanele cu funcție renală redusă.

De exemplu, 7,5-15 grame de astragalus luate zilnic timp de trei până la șase luni au redus riscul de infecție cu 38% la persoanele cu o afecțiune renală numită sindrom nefrotic. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a confirma acest efect.

rezumat

Unele studii sugerează că astragalus poate ajuta la îmbunătățirea funcției renale la cei cu boli de rinichi. De asemenea, poate preveni infecțiile la cei cu funcție renală redusă.


Alte beneficii potențiale pentru sănătate

Există multe studii preliminare despre astragalus care indică că planta poate avea alte beneficii potențiale, inclusiv:

  • Simptome îmbunătățite ale oboselii cronice: unele dovezi arată că astragalus poate ajuta la ameliorarea oboselii la persoanele cu sindrom de oboseală cronică atunci când este combinat cu alte suplimente din plante.
  • Efecte anticancerigene: în studiile pe eprubetă, astragalus a promovat apoptoza, sau moartea celulară programată, în diferite tipuri de celule canceroase .
  • Simptome de alergie sezonieră îmbunătățite: deși studiile sunt limitate, un studiu clinic a constatat că 160 mg de astragalus de două ori pe zi pot reduce strănutul și curgerea nasului la persoanele cu alergii sezoniere.
rezumat

Cercetările preliminare au descoperit că astragalusul poate fi benefic în reducerea simptomelor oboselii cronice și a alergiilor sezoniere. Studiile pe eprubetă sugerează că poate avea și efecte anticancerigene.


Efecte secundare și interacțiuni

Pentru majoritatea oamenilor, astragalusul este bine tolerat.

Cu toate acestea, în studii au fost raportate reacții adverse minore, cum ar fi erupții cutanate, mâncărime, curge nazale, greață și diaree.

Când este administrat prin IV, astragalus poate avea reacții adverse mai grave, cum ar fi bătăile neregulate ale inimii. Trebuie administrat numai prin IV sau injectare sub supraveghere medicală.

Deși astragalus este sigur pentru majoritatea oamenilor, următoarele persoane ar trebui să-l evite:

  • Femeile însărcinate și care alăptează: în prezent nu există suficiente cercetări pentru a demonstra că astragalus este sigur în timpul sarcinii sau alăptării.
  • Persoane cu boli autoimune: Astragalus poate crește activitatea sistemului imunitar. Luați în considerare evitarea astragalului dacă aveți o boală autoimună, cum ar fi scleroza multiplă, lupusul sau artrita reumatoidă.
  • Persoanele care iau medicamente imunosupresoare: deoarece astragalus poate crește activitatea sistemului imunitar, poate reduce efectele medicamentelor imunosupresoare.

Astragalus poate avea, de asemenea, efecte asupra nivelului de zahăr din sânge și asupra tensiunii arteriale. Prin urmare, utilizați această plantă cu prudență dacă aveți diabet sau probleme cu tensiunea arterială.

rezumat

Astragalus este în general bine tolerat, dar trebuie evitat dacă sunteți însărcinată sau alăptați, aveți o boală autoimună sau luați medicamente imunosupresoare.


Recomandări de dozare

Rădăcina de astragalus poate fi găsită în multe forme diferite. Suplimentele sunt disponibile sub formă de capsule și extracte lichide. Rădăcina poate fi, de asemenea, măcinată într-o pulbere, care poate fi preparată în ceaiuri.

Decocturile sunt, de asemenea, populare. Acestea sunt făcute prin fierberea rădăcinii de astragalus pentru a elibera compușii săi activi.

Deși nu există un consens oficial cu privire la cea mai eficientă formă sau doză de astragalus, 9-30 de grame pe zi sunt tipice.

În plus, cercetările arată că următoarele doze orale sunt utile pentru afecțiuni specifice:

  • Insuficiență cardiacă congestivă: 2-7,5 grame de astragalus pulbere de două ori pe zi timp de până la 30 de zile, împreună cu tratamentul convențional.
  • Controlul zahărului din sânge: 40-60 de grame de astragalus sub formă de decoct timp de până la patru luni.
  • Boală de rinichi: 7,5-15 grame de astragalus pulbere de două ori pe zi timp de până la șase luni pentru a reduce riscul de infecții.
  • Sindromul de oboseală cronică: 30 de grame de rădăcină de astragalus transformate într-un decoct cu alte câteva ierburi.
  • Alergii sezoniere: Două capsule de 80 mg extract de astragalus zilnic timp de șase săptămâni.

Pe baza cercetărilor, dozele orale de până la 60 de grame pe zi timp de până la patru luni par a fi sigure pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, nu există studii care să determine siguranța dozelor mari pe termen lung.

rezumat

Nu există un consens oficial pentru dozele recomandate de astragalus. Dozele variază în funcție de afecțiune.


Concluzia

Astragalus vă poate îmbunătăți sistemul imunitar și simptomele de oboseală cronică și alergii sezoniere.

De asemenea, poate ajuta persoanele cu anumite afecțiuni cardiace, boli de rinichi și diabet de tip 2.

Deși nu există nicio recomandare de dozare, până la 60 de grame zilnic timp de până la patru luni pare a fi sigur pentru majoritatea oamenilor.

Discutați întotdeauna mai întâi despre utilizarea suplimentelor cu furnizorul dumneavoastră de asistență medicală.

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii