Alcoolul este vegan? Un ghid complet pentru bere, vin și băuturi spirtoase


Sondajele recente sugerează că peste 5 milioane de adulți urmează o dietă vegană doar în Statele Unite.

Dietele vegane exclud toate produsele de origine animală, inclusiv carnea, lactatele, ouăle și mierea - și majoritatea elimină, de asemenea, orice produse secundare derivate de la animale sau insecte, inclusiv cele utilizate în timpul procesării alimentelor .

Găsirea alcoolului vegan poate fi dificilă, deoarece producătorii nu au obligația de a enumera ingredientele pe etichete pentru bere, vin și băuturi spirtoase .

Astfel, s-ar putea să vă întrebați cum să spuneți ce produse sunt vegane.

Acest articol oferă un ghid complet pentru alcoolul vegan, evidențiind ingredientele non-vegane de care trebuie să aveți grijă, revizuind mai multe tipuri de alcool și oferind sfaturi de cumpărare.


Ingrediente comune non-vegane

Multe – dar cu siguranță nu toate – băuturi alcoolice sunt vegane.

Produsele de origine animală pot fi utilizate în timpul procesării sau ca ingrediente în băutura în sine.

De exemplu, alimentele de origine animală sunt adesea folosite ca agenți de finisare, care sunt substanțe care ajută la filtrarea impurităților și îmbunătățesc claritatea, aroma și aroma băuturilor alcoolice.

Iată câteva ingrediente obișnuite non-vegane și agenți de clarificare folosiți în alcool:

  • Lapte și smântână. Aceste produse lactate sunt uneori adăugate la bere și lichioruri pentru a da o aromă cremoasă și bogată. De asemenea, sunt folosite în multe cocktail-uri și băuturi amestecate.
  • Zer, cazeină și lactoză. Aceste produse secundare ale laptelui sunt folosite ocazional ca ingrediente sau agenți de clarificare.
  • Miere. Mierea este fermentată pentru a face hidromel și folosită ca îndulcitor în alte băuturi alcoolice.
  • ouă. Proteina albușului de ou, cunoscută și sub numele de albumină, este adesea folosită ca agent de clarificare în vin. La unele cocktailuri se adaugă ouă.
  • Clei de peşte. Acest agent de clarificare popular este derivat din vezica de pește.
  • gelatina. Gelatina nu este folosită numai pentru a face jello, budinci și sosuri, ci servește, de obicei, ca agent de finisare. În special, este derivat din pielea animalelor, oase și cartilaj.
  • Coșenila și carminul. Carminul, un colorant roșu format din insecte solzoase numite coșenilă, este adăugat la unele băuturi alcoolice pentru culoare.
  • Chitină. Chitina este o fibră folosită ca agent de finisare. Deși există versiuni vegane, este adesea un produs secundar al insectelor sau crustaceelor.
rezumat

Nu toate băuturile alcoolice sunt vegane, deoarece produsele de origine animală pot fi folosite în timpul procesării sau incluse în băutura în sine.


Un ghid al berii vegane

Cele patru ingrediente principale din bere sunt apa, un cereale precum orzul sau grâul, drojdia și hameiul - o floare care oferă berii gustul distinctiv și amar. Drojdia fermentează și digeră zahărul din boabe pentru a produce alcool.

Toate aceste ingrediente sunt vegane. Cu toate acestea, unele fabrici de bere adaugă ingrediente non-vegane pentru a clarifica, aroma sau colora berea.

Orice bere preparată cu ingrediente derivate din animale sau insecte nu este vegană.

Ingrediente precum isinglass și gelatina pot fi folosite ca agenți de finisare, în timp ce zerul, lactoza și mierea sunt uneori adăugate ca ingrediente.

Poate fi dificil de spus când sunt folosite astfel de ingrediente, deoarece nu sunt întotdeauna enumerate pe etichetă. Adăugând la confuzie, unele companii produc băuturi atât vegane, cât și non-vegane.

Deși există excepții, anumite tipuri de bere de obicei nu sunt vegane, inclusiv:

  • Ale de butoi. Altfel cunoscute sub denumirea de bere reale, cask ales sunt o băutură tradițională britanică care utilizează adesea sticlă ca agent de clarificare.
  • Bere cu miere. Unele fabrici de bere folosesc miere pentru un plus de dulceață și aromă. Orice bere cu „miere” în nume probabil nu este vegană.
  • Meads. Hidrolul este o băutură alcoolică asemănătoare berii, obținută prin fermentarea mierii.
  • Stouts de lapte. Deși există alternative vegane, stouts-urile de lapte conțin de obicei zer sau lactoză.
rezumat

În timp ce multe beri sunt vegane, altele pot fi preparate cu ingrediente non-vegane, cum ar fi sticlă, gelatină, zer, lactoză și miere.


A guide to vegan wine

Wine is made from grapes, which are crushed and fermented to form alcohol.

After the juice is fermented, fining agents may be added to remove unwanted substances, such as bitter plant compounds called tannins .

If animal-based fining agents are used, the wine cannot be considered vegan.

Some wineries may use animal products, such as isinglass, gelatin, albumin, and casein, for fining. Carmine, a red dye made from insects called cochineal, may also be added as a colorant .

Except for carmine and cochineal, wineries aren’t always required to list ingredients — including fining agents — on the label .

Most wines from the following brands are not vegan:

  • Apothic
  • Barefoot Wine
  • Black Box Wines
  • Chateau Ste. Michelle
  • Franzia Wines
  • Sutter Homes
  • Robert Mondavi

Keep in mind, this list is not all-encompassing. Many other companies produce non-vegan wines.

Summary

Some wineries use animal products like carmine for coloring or isinglass, gelatin, albumin, and casein during processing. All the same, plenty of vegan wines are available.


Un ghid pentru băuturile spirtoase vegane

Spre deosebire de bere și vin, băuturile spirtoase se bazează pe un proces numit distilare, în care alcoolul este concentrat din ingrediente fermentate.

Cele mai multe băuturi spirtoase fără arome sunt vegane. Cu toate acestea, unele lichioruri aromate și câteva rețete de cocktail-uri nu sunt.

Lichiorurile aromate și cordialele pot conține ingrediente non-vegane, cum ar fi lapte, smântână și miere.

Deși mai puțin frecvent, carminul poate fi folosit ca colorant în unele băuturi spirtoase roșii. Ingredientele non-vegane pot fi, de asemenea, introduse în băuturi spirtoase atunci când se prepară cocktailuri.

Potențialele băuturi spirtoase și cocktailuri non-vegane includ:

  • Alternative Campari. Deși odinioară conținea carmin, Campari - un lichior roșu popular - este acum vegan. Cu toate acestea, mixere similare pot folosi în continuare carmin pentru nuanța lor roșie.
  • Cocteiluri de cafea. Rușii albi, cafeaua irlandeză și alte cocktail-uri de cafea populare pot conține lapte sau smântână. Baileys, un whisky făcut cu smântână, de asemenea, nu este vegan.
  • Cocktail-uri de desert. Unele cocktail-uri, cum ar fi lăcustele și alunecările de noroi, sunt amestecate cu înghețată . În plus, jello shots adăpostește gelatină.
  • Băuturi spirtoase cu aromă de miere. Mierea servește ca îndulcitor și amplificator de aromă în multe băuturi spirtoase și cocktail-uri. Aproape toate băuturile cu „miere” în nume nu sunt vegane.

Amintiți-vă, această listă nu este completă. Alte băuturi spirtoase și cocktail-uri pot să nu fie vegane, în funcție de ingredientele folosite.

rezumat

În timp ce băuturile spirtoase fără arome sunt în general vegane, soiurile aromate și numeroase cocktail-uri pot conține ingrediente non-vegane precum lapte, smântână, miere și carmin.


Sfaturi pentru a găsi alcool vegan

Găsirea alcoolului vegan nu este întotdeauna simplă.

În timp ce unele companii listează ingrediente în mod voluntar, nu este obligatoriu în Statele Unite sau Europa să facă acest lucru pentru majoritatea băuturilor alcoolice.

Oricum, companiile listează rareori agenți de amendare. Substanțele care au fost utilizate în timpul procesării și ulterior îndepărtate, cum ar fi sticlă și gelatina, apar rareori pe etichete.

Iată câteva sfaturi pentru identificarea alcoolului vegan:

  • Întrebați producătorul. Cea mai fiabilă metodă pentru a determina dacă un produs alcoolic este vegan este să întrebați producătorul. Site-urile web ale companiei oferă de obicei informații de contact.
  • Căutați simboluri vegane. Unele companii folosesc simboluri sau text vegan pentru a indica statutul vegan pe etichetă.
  • Căutați declarații despre alergeni. Laptele, ouăle, peștele și crustaceele nu sunt folosite doar în unele băuturi alcoolice, ci și în alergenii obișnuiți . Companiile pot enumera în mod voluntar alergenii majori, deși acest lucru nu este necesar în Statele Unite.
  • Căutați o declarație carmin. În Statele Unite, producătorii sunt obligați să menționeze carminul. Căutați pe etichetă expresii precum „conține carmin” sau „conține extract de coșenilă”.
  • Găsiți resurse vegane online. Un truc este să folosiți site-uri web precum , care cataloghează statutul vegan a peste 47.000 de băuturi alcoolice.

Dacă încă nu sunteți sigur dacă o anumită băutură alcoolică este vegană, cel mai bine este să le evitați pe cele care nu au o mențiune vegană pe etichetă.

rezumat

Dacă nu sunteți sigur dacă băutura preferată este vegană, contactați producătorul. De asemenea, puteți verifica ambalajul sau puteți căuta baze de date online.


Concluzia

Multe băuturi alcoolice sunt în mod natural vegane. Cu toate acestea, unele includ produse de origine animală ca ingrediente sau în timpul procesării.

Unele ingrediente non-vegane pot fi evidente, cum ar fi mierea din berea cu miere sau lactoza din lapte. Cu toate acestea, multe altele nu sunt dezvăluite în nume și pot fi dificil de detectat, mai ales dacă sunt folosiți ca agenți de ameliorare pentru a filtra sau clarifica băutura.

Din cauza cerințelor laxe de etichetare, producătorii rareori enumera ingredientele. Ca atare, ar trebui să verificați produsul pentru o pictogramă vegană sau să contactați direct producătorul dacă încă nu sunteți sigur.

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii