9 beneficii surprinzătoare ale pudrei de curry


Includem produse pe care le considerăm utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link-uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.


Pudra de curry este un amestec de condimente cu o nuanță aurie strălucitoare și o aromă complexă.

Poate fi făcut cu o varietate de condimente, de obicei, inclusiv turmeric, coriandru, chimen, schinduf și ardei iute. Alte adaosuri comune sunt ghimbirul, piperul negru, semințele de muștar, frunzele de curry și semințele de fenicul.

Pudra de curry poate oferi o varietate de beneficii pentru sănătate datorită numeroaselor condimente sănătoase pe care le conține.

Iată 9 beneficii impresionante pentru sănătate ale pudrei de curry.


1. Proprietăți antiinflamatorii puternice

Având în vedere că pudra de curry este plină de condimente precum turmeric, coriandru și ardei iute, nu este de mirare că s-a dovedit că acest condiment oferă beneficii antiinflamatorii.

Turmericul , unul dintre principalele condimente din amestec, conține un pigment numit curcumină. Curcumina este bine cunoscută pentru capacitatea sa de a lupta împotriva inflamației prin reglarea proteinelor inflamatorii, cum ar fi interleukina-6 (IL-6) și factorul de necroză tumorală-alfa (TNF-alfa).

De fapt, atât cercetările pe oameni, cât și pe animale au arătat că turmericul și curcumina izolată ameliorează simptomele bolilor inflamatorii cum ar fi artrita reumatoidă, osteoartrita și boala inflamatorie intestinală.

Alte condimente care se găsesc în mod obișnuit în pudra de curry, inclusiv ardeiul iute și coriandru, oferă și efecte antiinflamatorii.

Ardeii iute conțin un compus numit capsaicină care acționează ca o forță antiinflamatoare puternică.

Coriandrul a fost folosit ca agent antiinflamator în practicile de medicină tradițională încă din cele mai vechi timpuri, iar cercetările la rozătoare sugerează că tratamentul cu acest condiment poate reduce simptomele bolilor inflamatorii intestinale.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a confirma acest efect la om.

rezumat

Pudra de curry conține o varietate de condimente antiinflamatoare, inclusiv turmeric, coriandru și pudră de chili.


2. May improve heart health

Consumul de pudră de curry poate aduce beneficii sănătății inimii în mai multe moduri. De exemplu, cercetările au demonstrat că amestecul de condimente poate stimula fluxul sanguin și poate îmbunătăți funcția vaselor de sânge, ceea ce, la rândul său, poate reduce riscul de boli de inimă.

Un mic studiu pe 14 bărbați a arătat că consumul a 6,3 uncii (180 de grame) dintr-o masă care conține praf de curry a îmbunătățit fluxul sanguin în artera brahială - principala alimentare cu sânge a brațului - în comparație cu o masă de control. Acest lucru a fost atribuit conținutului ridicat de antioxidanți al curry.

Un alt studiu efectuat pe peste 100.000 de persoane a constatat că cei care au consumat feluri de mâncare pe bază de pudră de curry de 2-3 ori pe lună până la o dată pe săptămână au avut niveluri semnificativ mai scăzute de trigliceride în comparație cu persoanele care au consumat curry mai puțin de o dată pe lună.

În plus, studiile la oameni au descoperit că suplimentele cu turmeric și curcumină pot reduce nivelul de colesterol la oameni, deși aceste rezultate au fost de la suplimente cu doze mari care depășesc cantitățile găsite în mod obișnuit în alimentele asezonate cu pudră de curry.

În plus, unele cercetări arată că consumul de curry poate avea efecte favorabile asupra nivelului tensiunii arteriale, deși sunt necesare mai multe cercetări. .

Deoarece hipertensiunea arterială, nivelul trigliceridelor și al colesterolului sunt factori de risc pentru boli de inimă, consumul de pudră de curry poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii.

Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare asupra modului în care pudra de curry poate afecta pozitiv sănătatea inimii și scăderea factorilor de risc pentru bolile de inimă.

rezumat

Consumul de pudră de curry poate aduce beneficii sănătății inimii prin reducerea factorilor de risc pentru bolile de inimă, cum ar fi nivelul ridicat de colesterol și trigliceride și prin îmbunătățirea fluxului sanguin.


3. Poate avea efecte anticancerigene

Multe dintre condimentele din pudra de curry au proprietăți anticancerigene . Numeroase studii pe eprubetă au descoperit că turmericul, în special, poate lupta împotriva anumitor celule canceroase.

Curcumina, principalul compus activ din turmeric, este cunoscută ca având proprietăți puternice de combatere a cancerului. Induce moartea celulelor canceroase și inhibă răspândirea celulelor canceroase prin suprimarea căilor specifice de semnalizare din organism.

Conform cercetărilor efectuate pe animale și în eprubetă, curcumina poate lupta împotriva diferitelor tipuri de cancer, inclusiv cele de prostată, sân, colon și creier.

Studiile pe oameni au avut, de asemenea, rezultate promițătoare. De exemplu, un studiu efectuat pe 126 de persoane cu cancer colorectal a arătat că suplimentarea cu 1.080 mg de curcumină pe zi timp de 30 de zile a crescut moartea celulelor canceroase și a scăzut inflamația.

Cercetările au arătat, în mod similar, că alte condimente cu pudră de curry, cum ar fi ardeii iute, coriandru și chimen, pot oferi, de asemenea, efecte anticancerigene puternice.

Deși cercetările actuale privind efectele anticancer ale pudrei de curry sunt promițătoare, sunt necesare mai multe studii la oameni.

rezumat

Unele cercetări sugerează că pudra de curry poate avea proprietăți anticancerigene puternice, dar sunt necesare mai multe studii.


4. Conține antioxidanți puternici

Antioxidanții sunt compuși care ajută la prevenirea deteriorarii celulelor cauzate de moleculele reactive cunoscute sub numele de radicali liberi.

Prea mulți radicali liberi în corpul tău pot duce la stres oxidativ, o afecțiune asociată cu afecțiuni cronice precum bolile de inimă, cancerul și declinul mental. Consumul de alimente bogate în antioxidanți poate reduce efectele stresului oxidativ și poate reduce riscul de îmbolnăvire.

Pudra de curry conține o mulțime de antioxidanți, cum ar fi curcumină, quercetină, pinen, luteină, zeaxantina și cuminal.

Un mic studiu pe 17 bărbați a demonstrat că consumul de mese care conțin 6-12 grame de pudră de curry a redus semnificativ alantoina - un marker al stresului oxidativ - în comparație cu consumul de mese care nu conțin curry.

Prin urmare, adăugarea pudrei de curry bogată în antioxidanți la mese poate ajuta la reducerea stresului oxidativ și a riscului de îmbolnăvire.

rezumat

Unele cercetări sugerează că consumul de pudră de curry poate ajuta la reducerea stresului oxidativ, reducând astfel riscul de îmbolnăvire.


5–9. Alte beneficii

În plus față de potențialele beneficii enumerate mai sus, consumul acestui amestec aromat de condimente poate îmbunătăți sănătatea în următoarele moduri.

  1. Poate ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange. Un studiu efectuat pe peste 100.000 de persoane a arătat că cei care au consumat cantități moderate de curry au avut niveluri semnificativ mai mici de zahăr din sânge decât cei care au consumat curry mai puțin de o dată pe lună.
  2. Poate îmbunătăți sănătatea creierului. Cercetările pe oameni și pe animale au demonstrat că curcumina, principalul compus din turmeric, poate îmbunătăți semnificativ markerii declinului mental și poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer.
  3. Poate îmbunătăți senzația de plenitudine. Într-un studiu, bărbații care au mâncat mese care conțineau 6 sau 12 grame de pudră de curry au raportat o reducere semnificativă a foametei și a dorinței de a mânca, în comparație cu cei care au consumat o masă de control.
  4. Proprietăți antifungice și antibacteriene. Pudra de curry conține coriandru și chimen, două condimente despre care studiile pe eprubetă au arătat că au efecte antifungice și antibacteriene.
  5. Poate stimula sănătatea digestivă. Studiile la rozătoare au descoperit că curcumina poate ajuta sistemul digestiv să funcționeze corect și să amelioreze simptomele tulburărilor digestive, deși este nevoie de mai multe cercetări umane.

Rețineți că aceste beneficii sunt în mare parte legate de componentele individuale ale pudrei de curry și nu de amestecul de condimente în sine. Sunt necesare mai multe cercetări care implică utilizarea pudrei de curry pentru a îmbunătăți sănătatea.

rezumat

Consumul de pudră de curry poate stimula sănătatea creierului și a sistemului digestiv, poate îmbunătăți senzația de sațietate, poate scădea nivelul zahărului din sânge și poate oferi efecte antibacteriene. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări la oameni pentru a confirma aceste beneficii potențiale.


Cum să adaugi pudră de curry în dieta ta

Deoarece pudra de curry este un amestec de condimente, poate fi folosită pentru a aroma numeroase preparate.

Pudra de curry are o aromă unică, caldă, care poate prelua atât note dulci, cât și sărate, în funcție de amestecul exact de condimente folosit de producător.

Amintiți-vă că nu există o singură rețetă de pudră de curry și că condimentele folosite pot varia. Unele versiuni pot fi picante din folosirea ardeiului iute, în timp ce altele sunt blânde.

Odată ce găsiți o pudră de curry care vă mulțumește papilele gustative, încercați să o adăugați la feluri de mâncare precum marinate, salate de cartofi, fripturi, tocane și supe. De fapt, acest amestec versatil de condimente poate fi folosit pentru a asezona orice, de la legume la ouă , așa că nu vă fie teamă să experimentați.

Rețineți că, deoarece pudra de curry conține de obicei turmeric, va da o nuanță aurie rețetelor dvs.

rezumat

Pudra de curry este versatilă și poate fi adăugată la o serie de feluri de mâncare, cum ar fi supe, rețete de carne și tocane.


Concluzia

Combinația de condimente găsite în pudra de curry face din acest condiment o modalitate excelentă de a adăuga aromă și beneficii nutriționale mâncărurilor tale.

Amestecul de condimente este bogat în compuși antiinflamatori și consumul acestuia poate ajuta la reducerea stresului oxidativ, la creșterea sănătății inimii și la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge, printre alte beneficii potențiale.

Cea mai bună parte este că pudra de curry este o completare excelentă la o gamă largă de rețete. Încearcă să-l adaugi la felul tău de mâncare preferat pentru un plus sănătos de aromă și culoare.

Deși pudra de curry este disponibilă pe scară largă în supermarketuri, puteți găsi și o selecție largă de produse online .

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii