5 efecte secundare ale prea multă kombucha


Kombucha este o băutură populară de ceai fermentat cu multe beneficii impresionante pentru sănătate.

De exemplu, este o sursă bogată de probiotice și antioxidanți.

În plus, are calități antimicrobiene și s-a dovedit că reduce factorii de risc pentru bolile de inimă și nivelul zahărului din sânge.

Dar, deși kombucha este bun pentru tine, este posibil să bei prea mult.

Iată 5 posibile efecte secundare ale consumului prea mult de kombucha.


1. Poate duce la un consum excesiv de calorii

Există multe tipuri diferite de kombucha disponibile consumatorilor.

În timp ce unele au un conținut scăzut de calorii, altele pot avea până la 120 de calorii pe sticlă.

Sorbirea unei băuturi ocazionale de kombucha nu vă va răni talia, dar consumul zilnic de kombucha poate contribui la consumul excesiv de calorii, ceea ce poate duce la creșterea în greutate.

Persoanele care beau frecvent băuturi bogate în calorii sunt mai predispuse să fie supraponderali sau obezi decât cei care nu le consumă.

Acest lucru se datorează faptului că caloriile lichide sunt mult mai ușor de consumat și mai puțin sățioase decât caloriile din alimentele solide.

În plus, băuturile bogate în calorii iau adesea locul gustărilor mai sățioase și hrănitoare, care te pot ajuta să te simți mai satul pentru mai mult timp.

De exemplu, o gustare sănătoasă dintr-o felie de pâine prăjită Ezekiel acoperită cu un ou fiert tare și 1/4 dintr-un avocado are aceleași calorii ca două băuturi de kombucha de 120 de calorii.

Rezumat Unele mărci de kombucha sunt bogate în calorii. Consumul prea multor băuturi bogate în calorii poate contribui la creșterea în greutate și poate lua locul alimentelor hrănitoare.


2. Poate provoca balonare și tulburări digestive

S-a descoperit că kombucha beneficiază de sănătatea digestivă datorită probioticelor sale sau bacteriilor benefice. Cu toate acestea, consumul prea mult poate provoca efecte secundare.

Deoarece kombucha este carbogazos, prea mult poate duce la balonare.

Consumul de băuturi carbogazoase furnizează dioxid de carbon (CO2) în sistemul digestiv, ceea ce poate provoca balonare și exces de gaze.

În plus, kombucha conține compuși numiți FODMAP , tipuri specifice de carbohidrați care pot provoca tulburări digestive la mulți oameni, în special la cei cu IBS.

În cele din urmă, consumul prea multor băuturi de kombucha poate duce la un consum excesiv de zahăr, care poate duce la atragerea apei în intestine, provocând diaree.

Din aceste motive, unii oameni pot prezenta balonare, gaze și diaree dacă consumă prea mult kombucha.

Rezumat Kombucha este carbogazos, poate fi bogat în zahăr și conține FODMAP, care pot provoca tulburări digestive la unele persoane.


3. Poate conține cantități în exces de zahăr adăugat

Multe băuturi kombucha sunt îndulcite cu suc de fructe sau zahăr din trestie pentru a face produsul mai atrăgător pentru clienți.

Deși acest lucru poate face ca kombucha să aibă un gust delicios, crește conținutul de zahăr al băuturii.

Când sunt consumate în exces, zaharurile adăugate - în special din băuturile îndulcite cu zahăr - vă pot afecta negativ sănătatea în mai multe moduri.

De exemplu, băuturile îndulcite cu zahăr au fost legate de un risc crescut de diabet, obezitate, ficat gras și boli de inimă.

În funcție de marcă, o singură porție de kombucha poate conține până la 28 de grame de zahăr, echivalentul a 7 lingurițe.

Deși unele mărci de kombucha sunt bogate în zahăr, alte produse kombucha fac alegeri mai bune.

Când faceți cumpărături pentru kombucha, căutați băuturi care conțin mai puțin de 4 grame de zahăr per porție pentru a menține aportul de zahăr adăugat la minimum.

Rezumat Anumite tipuri de kombucha au un conținut ridicat de zahăr, ceea ce nu este bun pentru sănătatea dumneavoastră generală. Achiziționarea produselor kombucha cu conținut scăzut de zahăr ori de câte ori este posibil este cea mai sănătoasă opțiune.


4. Periculoase pentru anumiți oameni

Deși kombucha este sigur pentru majoritatea oamenilor, poate provoca efecte secundare severe la unii.

Deoarece kombucha este nepasteurizat și conține un amestec de diferite tipuri de bacterii și drojdii, poate promova creșterea bacteriilor oportuniste care pot duce la infecții la anumite persoane.

De exemplu, cei care au un sistem imunitar slăbit, cum ar fi persoanele cu cancer, boli de rinichi sau HIV, pot dezvolta complicații grave în urma consumului de kombucha.

Deși rare, au fost raportate cazuri de reacții alergice severe, acidoză și complicații hepatice din cauza consumului de kombucha potențial contaminat.

Deoarece kombucha este nepasteurizat și conține cantități mici de cofeină și alcool , femeile însărcinate și care alăptează ar trebui să îl evite și ele.

Rezumat Cei cu sistemul imunitar compromis și femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să evite să bea kombucha.


5. Ar putea duce la un consum în exces de cofeină

Kombucha este de obicei făcut cu ceai negru sau verde, ambele conținând cofeină .

Deși kombucha conține mult mai puțină cofeină decât ceaiul preparat tradițional, este posibil să consumi prea multă cofeină dacă exagerezi cu kombucha.

De exemplu, Kombucha de la GT conține între 8 și 14 mg de cofeină per porție de 8 uncii (240 ml).

Deși aceasta este o cantitate mică în comparație cu cele 47 mg de cofeină găsite într-o ceașcă de ceai negru preparat, consumul de prea mult kombucha îi poate afecta pe cei sensibili la acest stimulent.

Persoanele sensibile la efectele cofeinei se pot simți anxioase sau nervoase dacă consumă prea mult kombucha.

În plus, consumul de kombucha aproape de ora de culcare poate provoca tulburări de somn.

Rezumat Kombucha conține cofeină, care poate provoca reacții adverse nedorite la anumite persoane.


Cât de mult ceai Kombucha ar trebui să bei pe zi?

Deși kombucha este sigur pentru majoritatea oamenilor, cel mai bine este să vă limitați aportul din mai multe motive.

Poate fi bogat în calorii și zahăr, așa că exagerarea nu este cea mai bună alegere pentru sănătatea ta.

Pentru a beneficia de beneficiile kombucha fără a consuma prea multe calorii, limitați-vă aportul la una până la două porții de 8 uncii (240 ml) pe zi.

Este important de reținut că majoritatea sticlelor de kombucha conțin două porții - 16 uncii sau aproximativ 480 ml.

Alegeți produse de înaltă calitate, cu conținut scăzut de calorii și cu conținut scăzut de zahăr, depozitate în recipiente de sticlă închisă la culoare. Acest ambalaj protejează probioticele de daune ușoare.

Alegeți un kombucha care nu furnizează mai mult de 50 de calorii per porție pentru a menține sub control aportul de calorii lichide.

Rezumat Limitarea aportului de kombucha la una sau două porții pe zi este cel mai bine. Concentrați-vă pe produse care sunt de calitate superioară și sărace în calorii și zahăr.


Sfaturi de siguranță pentru Kombucha de preparare acasă

Când preparați kombucha acasă, este important să urmați protocolul de siguranță.

Prepararea incorect de kombucha ar putea duce la un produs final contaminat care ar putea prezenta riscuri grave pentru sănătate.

De exemplu, substanțele chimice din vase ceramice sau care conțin plumb îți pot contamina kombucha, motiv pentru care această băutură trebuie păstrată și preparată numai în recipiente de sticlă.

Preparați întotdeauna kombucha folosind echipament steril în condiții sanitare și urmați instrucțiunile atunci când utilizați un kit de preparare a kombucha.

A învăța cum să prepari și să fermentezi în mod corespunzător kombucha înainte de a face primul tău lot este cea mai bună modalitate de a evita potențialele riscuri de siguranță.

Rezumat Atunci când se prepară kombucha în casă, tehnicile adecvate de preparare și fermentare sunt cheia pentru asigurarea unui produs sigur.


Concluzia

Kombucha a fost asociat cu o gamă largă de beneficii, determinând unii oameni să consume excesiv această băutură.

Bea prea mult kombucha poate duce la exces de zahăr și aport de calorii și la efecte secundare, cum ar fi suferința digestivă.

De asemenea, este nepasteurizat și conține cantități mici de cofeină și alcool. Acest lucru îl face interzis pentru unii, inclusiv pentru persoanele cu sistemul imunitar slăbit, pentru cei sensibili la cofeină și pentru femeile însărcinate și care alăptează.

Limitați consumul la una până la două porții pe zi pentru a beneficia de beneficiile pentru sănătate ale kombucha fără a exagera.

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii