5 Beneficii și utilizări ale apei micelare


Includem produse pe care le considerăm utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link-uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.


Apa micelară este un produs multifuncțional de îngrijire a pielii care a devenit favoritul guru-ului în frumusețe și al dermatologilor.

Este făcută folosind apă purificată, creme hidratante precum glicerina și agenți tensioactivi ușori, care sunt compuși folosiți pentru curățare.

Moleculele acestor agenți tensioactivi ușori se unesc pentru a forma micelii, un tip de structură chimică sferică care ajută la tragerea murdăriei și a uleiului de pe piele.

Apa micelară nu este doar blândă, ci și foarte eficientă în îndepărtarea murdăriei, a machiajului și a uleiului pentru a vă ajuta să vă curățați porii în timp ce tonifiați pielea.

În plus, nu conține alcool și poate ajuta la promovarea hidratării pielii, reducând în același timp iritația și inflamația, menținând pielea moale, suplă și netedă.

Iată 5 beneficii și utilizări ale apei micelare.


1. Promovează hidratarea pielii

Cele mai multe tipuri de apă micelară conțin compuși hidratanți, cum ar fi glicerina, care s-a dovedit că ajută pielea să rețină umiditatea mai eficient.

Într-un studiu, aplicarea glicerinei pe pielea iritată a fost eficientă la restabilirea hidratării pielii și la îmbunătățirea funcției de barieră naturală a pielii.

O altă revizuire a raportat că glicerina poate ajuta la accelerarea vindecării rănilor, la protejarea împotriva iritației și la îmbunătățirea hidratării atunci când este aplicată local.

În plus, agenții tensioactivi din apa micelară sunt foarte blânzi și mai puțin iritanți, ceea ce o face o alegere excelentă pentru cei cu pielea uscată.

rezumat

Apa micelară conține glicerină, care poate ajuta la susținerea hidratării pielii. De asemenea, conține agenți tensioactivi care sunt foarte blânzi și mai puțin iritanți pentru cei cu pielea uscată.


2. Îndepărtează murdăria și uleiul

Apa micelară este de obicei folosită ca demachiant facial pentru a ajuta la îndepărtarea machiajului, murdăriei și uleiului de pe piele.

Acest lucru se datorează prezenței micelilor, care sunt compuși care sunt foarte eficienți în îndepărtarea murdăriei și a uleiului pentru a menține pielea curată.

De asemenea, micelele pot crește permeabilitatea pielii, permițând agenților de curățare să ajungă la straturile mai profunde ale pielii.

S-a demonstrat că glicerina crește și permeabilitatea pielii, ceea ce poate spori eficacitatea compușilor de curățare din apa micelară.

rezumat

Apa micelară este adesea folosită pentru a îndepărta machiajul, murdăria și uleiul de pe piele. Câteva dintre ingredientele sale pot crește permeabilitatea pielii, permițând o curățare mai profundă.


3. Bun pentru toate tipurile de piele

Micellar water is incredibly versatile and well suited for just about any skin type, regardless of whether you have dry, oily, or normal skin.

It’s especially beneficial for those with sensitive skin or conditions like rosacea, as it’s free from ingredients that can be irritating to the skin, such as soaps and alcohols .

Glycerin, one of the main compounds in micellar water, has also been shown to reduce inflammation and irritation of the skin.

For example, one study showed that applying glycerin topically reduced skin irritation and decreased several markers of inflammation in mice .

Summary

Micellar water can be used on any skin type. It may be especially beneficial for those with sensitive skin, as it can help reduce skin inflammation and irritation.


4. Mentine pielea curata

Micellar water could help keep skin clear, especially for those with acne, blocked pores, or stubborn blemishes.

Conditions like acne are often caused by clogged pores, which can become inflamed and turn into pimples .

Although research on the effects of micellar water itself is limited, several studies have found that using a mild face wash can help improve acne and reduce blackheads .

What’s more, micellar water can be applied using just a cotton pad, which eliminates the need for facial brushes and washcloths that can spread germs and bacteria.

Summary

Micellar water can help remove dirt and oil, which may help prevent blocked pores and pimples to keep skin clear.


5. Portabil și convenabil

In addition to all the benefits associated with micellar water, this powerful product is portable, convenient, and easy to use.

Because it acts as a makeup remover, cleanser, and toner, it eliminates the need for several other skin care products, which can free up space and reduce clutter in your cabinet.

It’s also great for traveling and can be useful in situations in which you may not have access to running water.

Smaller sizes are also available for when you’re on the go or running low on space.

summary

Micellar water can replace several other products in your skin care routine, and it’s portable, easy to use, and convenient.


Reacții adverse potențiale

Deși apa micelară este adesea promovată ca un produs multifuncțional, acesta poate să nu fie cazul tuturor.

De exemplu, deși poate îndepărta o parte de machiaj, poate fi necesar să utilizați și un șervețel de machiaj sau un demachiant facial pentru a îndepărta complet machiajul greu sau rezistent la apă.

Eșecul de a îndepărta corect machiajul ochilor poate contribui la o afecțiune numită Disfuncția glandei Meibomian (MGD), care se caracterizează prin simptome precum disconfort ocular, uscăciune și durere.

În plus, cei cu anumite afecțiuni ale pielii pot avea nevoie de produse suplimentare de îngrijire a pielii pentru a răspunde nevoilor lor specifice.

Dacă aveți probleme legate de îngrijirea pielii, cel mai bine este să consultați un profesionist de încredere pentru a găsi o rutină care să funcționeze pentru dvs.

rezumat

Deși apa micelară este adesea promovată ca un produs multifuncțional, în unele cazuri pot fi necesare produse suplimentare. Dacă aveți probleme legate de îngrijirea pielii, asigurați-vă că discutați cu un profesionist de încredere.


Concluzia

Apa micelară este un produs de îngrijire a pielii care poate ajuta la curățarea și tonifierea pielii.

Pe lângă faptul că promovează hidratarea pielii , elimină murdăria și uleiul și ajută la menținerea pielii curate, este potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă.

În plus, este portabil, convenabil și ușor de utilizat, făcându-l un plus util la rutina ta de îngrijire a pielii.

Dacă doriți să vedeți dacă apa micelară vă poate îmbunătăți pielea, cumpărați-o local sau online .

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii