Untul de arahide te face să te îngrași?


Untul de arahide este un tartinat popular, gustos.

Este plin de nutrienți esențiali, inclusiv vitamine, minerale și grăsimi sănătoase.

Datorită conținutului său ridicat de grăsimi, untul de arahide este bogat în calorii. Acest lucru este îngrijorător pentru unii, deoarece excesul de calorii poate duce la creșterea în greutate în timp.

Cu toate acestea, unele cercetări sugerează că untul de arahide poate stimula pierderea în greutate atunci când este consumat cu moderație.

Acest articol examinează modul în care consumul de unt de arahide afectează greutatea corporală.


Bogată în grăsimi și calorii

Este bine cunoscut faptul că creșterea în greutate poate apărea atunci când mănânci mai multe calorii decât arzi.

Din acest motiv, unii care au dietă se feresc de untul de arahide, deoarece este bogat în grăsimi și calorii.

Fiecare porție de 2 linguri (32 de grame) de unt de arahide conține:

  • Calorii: 191
  • Grăsime totală: 16 grame
  • Grăsimi saturate: 3 grame
  • Grăsimi mononesaturate: 8 grame
  • Grăsimi polinesaturate: 4 grame

Cu toate acestea, nu toate alimentele bogate în grăsimi sau calorii sunt nesănătoase. De fapt, untul de arahide este extrem de hrănitor.

În primul rând, 75% din grăsimea sa este nesaturată. Cercetările arată că consumul de grăsimi nesaturate în loc de grăsimi saturate poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL (rău) și la scăderea riscului de boli de inimă.

Untul de arahide este, de asemenea, plin de proteine, fibre și multe vitamine și minerale esențiale, inclusiv mangan, magneziu , fosfor, vitamina E și vitaminele B.

rezumat

Untul de arahide este bogat în calorii, dar este încărcat cu grăsimi sănătoase, fibre și vitamine și minerale esențiale.


Nu este legat de creșterea în greutate dacă este consumat cu moderație

Creșterea în greutate apare atunci când iei mai multe calorii decât arzi.

Astfel, untul de arahide este puțin probabil să conducă la creșterea în greutate dacă este consumat cu moderație - cu alte cuvinte, dacă îl consumați ca parte a necesarului zilnic de calorii .

De fapt, majoritatea cercetărilor leagă consumul de unt de arahide, arahide și alte nuci de scăderea greutății corporale.

Un studiu observațional la peste 370.000 de adulți a constatat că consumul regulat de nuci a fost asociat cu o creștere mai mică în greutate. Participanții au avut, de asemenea, un risc cu 5% mai mic de a crește în greutate sau de a deveni obezi pe o perioadă de 5 ani.

Acestea fiind spuse, oamenii care mănâncă nuci au un stil de viață mai sănătos, în general. De exemplu, persoanele care au mâncat nuci în acest studiu au raportat, de asemenea, mai mult exerciții fizice și au avut tendința de a mânca mai multe fructe și legume decât cei care nu au mâncat nuci.

Cu toate acestea, acest studiu sugerează că puteți include untul de arahide într-o dietă sănătoasă fără a risca creșterea în greutate nedorită.

Pe de altă parte, dacă creșterea în greutate este scopul tău, trebuie să mănânci mai multe calorii decât arzi, de preferință din alimente bogate în nutrienți. Untul de arahide este o opțiune excelentă, deoarece este plin de nutrienți, ieftin și ușor de adăugat în dieta ta.

rezumat

Este puțin probabil ca untul de arahide să ducă la creșterea nedorită în greutate dacă este consumat în limita necesarului zilnic de calorii. Cu toate acestea, este, de asemenea, o opțiune nutritivă dacă doriți să creșteți sănătos în greutate.


Cum te poate ajuta untul de arahide sa slabesti

Untul de arahide poate aduce beneficii planului dvs. de slăbire prin promovarea săturației, păstrarea masei musculare și menținerea pierderii în greutate pe termen lung.

Cele mai de succes planuri de slăbit sunt cele pe care le poți menține pe termen lung.

A fi flexibil cu dieta ta este probabil o abordare bună. Potrivit cercetărilor, planurile de slăbire care sunt individualizate pentru a include alimentele care vă plac pot fi mai ușor de urmat în timp.

În mod interesant, studiile arată, de asemenea, că persoanele cu dietă pot respecta mai bine planurile de slăbire care permit nuci , inclusiv untul de arahide.

În general, untul de arahide poate merita adăugat la dieta ta cu moderație – mai ales dacă este unul dintre alimentele tale preferate.

Rezumat

Planurile de pierdere în greutate care includ alimentele tale preferate, cum ar fi untul de arahide, pot fi mai ușor de urmat pe termen lung.


Cum să adaugi unt de arahide în dieta ta

Untul de arahide merge bine cu aproape orice.

Îl poți întinde pe pâine prăjită pentru o gustare simplă sau îl poți folosi ca dip pentru felii de mere și bețișoare de țelină.

Când faceți cumpărături, urmăriți produse fără zahăr adăugat și aditivi minimi. O listă simplă de ingrediente numai cu arahide și sare este cea mai bună.

Puteți adăuga, de asemenea, această tartinadă la smoothie-uri cu fructe, fulgi de ovăz, brioșe și alte feluri de mâncare pentru un plus gustos de grăsimi și proteine ​​sănătoase.

Pentru a evita depășirea necesarului zilnic de calorii, fiți atenți la mărimea porțiilor. Pentru majoritatea oamenilor, acest lucru înseamnă să rămâneți la 1-2 linguri (16-32 de grame) pe zi. Din punct de vedere vizual, 1 lingură (16 grame) este de dimensiunea degetului mare, în timp ce 2 (32 de grame) are aproximativ dimensiunea unei mingi de golf.

Rezumat

Optează pentru unt de arahide care nu conține zahăr adăugat și are o listă simplă de ingrediente, cum ar fi arahide și sare.


Concluzia

Mulți cei care fac dietă evită untul de arahide, deoarece este bogat în grăsimi și calorii.

Cu toate acestea, aportul moderat este puțin probabil să conducă la creșterea în greutate.

De fapt, această răspândire este foarte hrănitoare și poate susține pierderea în greutate prin promovarea săturației și păstrarea masei musculare în timpul dietei.

În plus, dietele flexibile care includ alimente gustoase, cum ar fi untul de arahide, pot fi mai ușor de urmat pe termen lung.

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii