Poți mânca Aloe Vera?


Aloe vera este adesea numită „planta nemuririi” deoarece poate trăi și înflori fără sol.

Este un membru al familiei Asphodelaceae , împreună cu alte peste 400 de specii de aloe.

Aloe vera a fost folosită în medicina tradițională de mii de ani, iar studiile l-au legat și de diverse beneficii pentru sănătate. De exemplu, planta este folosită pentru a trata arsurile solare, a combate placa dentară și a scădea nivelul zahărului din sânge.

În plus, aloe vera este bogată în nutrienți cu peste 75 de compuși potențial activi, inclusiv vitamine, minerale, enzime, aminoacizi, acizi grași și polizaharide.

Cu toate acestea, s-ar putea să vă întrebați dacă planta este sigură pentru consum.

Acest articol vă spune dacă puteți mânca aloe vera - și dacă ar trebui.


Frunzele de aloe vera sunt, în general, sigure pentru consum

Frunzele de aloe vera sunt compuse din trei părți: piele, gel și latex. Sunt cunoscuți mai ales pentru gelul lor, care este responsabil pentru majoritatea beneficiilor sale pentru sănătate.

În timp ce majoritatea oamenilor aplică gelul pe piele, este, de asemenea, sigur să mănânci atunci când este pregătit corect.

Gelul de aloe vera are un gust curat, revigorant și poate fi adăugat la o varietate de rețete, inclusiv smoothie-uri și salsa.

Pentru a pregăti gelul, tăiați marginile înțepătoare de deasupra și de-a lungul frunzei de aloe vera. Apoi, tăiați pielea pe partea netedă, îndepărtați gelul transparent și tăiați-l în cuburi mici.

Asigurați-vă că spălați bine cuburile de gel pentru a îndepărta toate urmele de murdărie, resturi și reziduuri. Reziduurile de latex pot da gelului un gust amar neplăcut.

Latexul este un strat subțire de lichid galben între piele și gelul frunzei. Conține compuși cu proprietăți laxative puternice , cum ar fi aloina.

Consumul de prea mult latex poate avea efecte secundare grave și potențial fatale.

În schimb, pielea cu aloe vera este în general sigură de mâncat. Are o aromă blândă și o textură crocantă, perfectă pentru a adăuga varietate salatelor tale de vară. Alternativ, pielea poate fi savurata prin scufundarea ei in salsa sau hummus .

Pentru a pregăti pielea, tăiați marginile înțepătoare de deasupra și de-a lungul plantei și tăiați pielea pe partea netedă. Asigurați-vă că spălați bine pielea pentru a îndepărta murdăria, resturile și latexul.

Puteți să-l înmuiați în apă timp de 10-20 de minute înainte de a-l mânca dacă vi se pare că este prea greu de mestecat.

Este foarte important să alegeți frunze de la planta de aloe vera și nu de la alte specii de aloe, deoarece acestea pot fi otrăvitoare și, prin urmare, improprii consumului uman.

rezumat

În general, este sigur să mănânci gelul din interiorul frunzei de aloe vera, precum și pielea. Spălați bine pielea sau gelul pentru a îndepărta urmele de latex, care poate avea efecte secundare neplăcute și potențial dăunătoare.


Evitați să consumați geluri de îngrijire a pielii cu Aloe Vera

Gelurile și produsele de îngrijire a pielii cu aloe vera nu sunt destinate consumului.

În schimb, sunt fabricate pentru a ajuta la calmarea arsurilor solare, reducerea inflamației, hidratarea, ameliorarea mâncărimii și tratarea unei varietăți de alte probleme ale pielii .

Multe geluri comerciale de aloe vera conțin conservanți pentru a le prelungi termenul de valabilitate, precum și alte ingrediente pentru a îmbunătăți mirosul, textura și culoarea. Multe dintre aceste ingrediente nu sunt menite pentru a fi ingerate.

În plus, metodele de procesare pot elimina ingredientele active ale gelului de aloe vera, care sunt altfel responsabile pentru beneficiile pentru sănătate care provin din consumul gelului.

rezumat

Multe produse de îngrijire a pielii cu aloe vera conțin conservanți și alte ingrediente care nu sunt menite să fie ingerate. Rămâneți să mâncați planta de aloe vera și nu produse comerciale de îngrijire a pielii.


Beneficiile potențiale ale consumului de Aloe Vera

Consumul de gel de aloe vera din frunze a fost legat de potențiale beneficii pentru sănătate. Alte părți ale plantei au fost legate și de beneficii.

Iată câteva beneficii potențiale ale consumului de aloe vera:

  • Poate reduce nivelul de zahăr din sânge: în studiile pe oameni și pe animale, gelul de aloe vera a ajutat la reducerea nivelului de zahăr din sânge prin creșterea sensibilității la insulină.
  • Poate suprima semnalele inflamatorii: în studiile pe animale și pe eprubete, extractul de aloe vera a suprimat semnalele inflamatorii, cum ar fi TNFα, IL-1 și IL-6.
  • Reduceți placa dentară: dacă este folosit ca apă de gură, sucul de aloe vera poate fi la fel de eficient ca o apă de gură obișnuită în reducerea formării plăcii dentare.
  • Poate stimula memoria: într-un studiu pe animale, consumul de gel de aloe vera a ajutat la îmbunătățirea învățării și a memoriei , reducând în același timp simptomele depresiei.
  • Bogat în antioxidanți: consumul regulat de gel de aloe vera poate crește nivelul de antioxidanți din sânge. Antioxidanții ajută la combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi, care sunt compuși legați de multe boli cronice.
rezumat

Aloe vera a fost legată de potențiale beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea nivelului de zahăr din sânge, inflamație și placa dentară, precum și îmbunătățirea memoriei și apărarea antioxidantă.


Pericole potențiale ale consumului de Aloe Vera

Consumul de latex de aloe vera, o substanță galbenă care se găsește în interiorul frunzei, are potențiale riscuri.

În doze mici, consumul de latex poate ajuta la tratarea constipației prin promovarea contracțiilor. Cu toate acestea, în 2002, FDA din SUA a interzis vânzarea de produse fără prescripție medicală care conțin latex de aloe vera din motive de siguranță.

Consumul pe termen lung de latex de aloe vera a fost legat de efecte secundare, inclusiv crampe stomacale, probleme cu rinichii, bătăi neregulate ale inimii și slăbiciune musculară.

În doze mari de peste 1 gram pe zi, utilizarea prelungită poate fi chiar fatală.

Femeile însărcinate ar trebui să evite consumul de latex, deoarece acesta poate stimula contracțiile uterine, care ar putea provoca un avort spontan.

În plus, persoanele cu tulburări digestive, cum ar fi boala inflamatorie intestinală (IBD) sau boala Crohn, ar trebui să evite consumul de latex de aloe vera, deoarece le poate agrava starea.

În afară de latex, consumul de gel de aloe vera nu este recomandat persoanelor care iau medicamente pentru diabet, inimă sau rinichi, deoarece poate agrava potențialele efecte secundare ale medicamentelor.

Evitați să consumați geluri de îngrijire a pielii cu aloe vera, deoarece acestea nu oferă aceleași beneficii ca gelul din interiorul frunzei. Gelurile de îngrijire a pielii pot conține, de asemenea, ingrediente care nu sunt menite să fie consumate.

rezumat

Latexul de aloe vera poate fi dăunător, mai ales femeilor însărcinate, persoanelor cu tulburări digestive și persoanelor care iau anumite medicamente. De asemenea, ar trebui să evitați gelul de aloe vera dacă luați medicamente pentru diabet, inimă sau rinichi.


Concluzia

Gelul și pielea de aloe vera pot fi consumate. Gelul, în special, poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate.

Asigurați-vă că spălați bine gelul sau pielea pentru a îndepărta toate urmele de latex, care are un gust amar neplăcut și poate provoca efecte secundare dăunătoare.

Nu mâncați niciodată produse de îngrijire a pielii cu aloe vera. Nu oferă aceleași beneficii ca frunza și nu sunt menite să fie ingerate.

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii