Cele mai bune 7 pulberi de proteine ​​cu conținut scăzut de carbohidrați, prietenoase cu Keto


Includem produse pe care le considerăm utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link-uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.


De la pierderea în greutate până la un control mai bun al zahărului din sânge până la îmbătrânirea sănătoasă, beneficiile proteinelor sunt bine stabilite.

Deși probabil că vă puteți satisface nevoile de proteine ​​prin dieta, pudrele de proteine ​​oferă o modalitate convenabilă și ușoară de a vă crește aportul.

Mulți oameni care urmează diete cu conținut scăzut de carbohidrați sau cetogeni apelează la pudre de proteine ​​pentru a-și suplimenta dieta.

Cu toate acestea, alegerea celui potrivit pentru a se potrivi stilului tău de viață cu conținut scăzut de carbohidrați sau keto poate fi o provocare din cauza nenumăratelor forme și surse de pudră de proteine.

Acestea fiind spuse, mai multe tipuri sunt deosebit de sărace în carbohidrați și fac alegeri excelente pentru oricine își monitorizează aportul de carbohidrați.

Iată cele mai bune 7 pulberi proteice cu conținut scăzut de carbohidrați, prietenoase cu keto.


1. Izolat de proteine ​​din zer

Proteina din zer este una dintre cele două proteine ​​derivate din lactate.

Datorită profilului său de aminoacizi, proteina din zer este o sursă de proteine ​​de înaltă calitate pe care corpul dumneavoastră o poate digera și absorbi rapid.

Cele două tipuri principale de proteine ​​din zer sunt concentrate și izolate .

În timpul procesului de fabricare a pudrei de proteine ​​din zer, o mare parte din lactoză - sau zahărul din lapte - este filtrată, lăsând un produs condensat numit concentrat de proteine ​​din zer.

Concentratul proteic din zer conține 35–80% proteine ​​​​din greutate. De exemplu, o cupă tipică de 80% proteine ​​din zer în greutate va conține aproximativ 25 de grame de proteine ​​și 3-4 grame de carbohidrați - și, dacă se adaugă arome, posibil mai mult.

Concentratul de proteine ​​din zer este apoi procesat și filtrat în continuare pentru a face un produs și mai concentrat numit izolat de proteine ​​din zer, care are 90-95% proteine ​​​​în greutate.

Izolatele de proteine ​​din zer au cel mai mare procent de proteine ​​pure și cel mai mic număr de carbohidrați per porție din orice proteină din zer.

De exemplu, o cupă (31 de grame) din acest produs de la Isopure conține 0 carbohidrați și 25 de grame de proteine, iar o cupă (30 de grame) din acest produs de la NutraBio are doar 1 gram de carbohidrați și 25 de grame de proteine.

Rezumat Izolatul proteic din zer este cea mai pură formă de proteină din zer pe care o puteți cumpăra. Conține puțini – sau chiar zero – carbohidrați per lingură.


2. Proteina cazeină

Cazeina, cealaltă proteină din lapte, este, de asemenea, de calitate superioară, dar este digerată și absorbită mult mai lent de organismul tău decât zerul.

Acest lucru face ca proteina cazeină să fie ideală pentru perioadele de post, cum ar fi înainte de culcare sau între mese.

La fel ca omologul său din zer, pudra de cazeină este supusă unei procesări care extrage carbohidrații și grăsimile, lăsând o sursă concentrată de proteine.

Atât Dymatize , cât și NutraBio fac o pudră de proteine ​​​​de cazeină care oferă doar 2 grame de carbohidrați și 25 de grame de proteine ​​per cupă de 36 de grame și, respectiv, de 34 de grame.

Pulberile de cazeină nu numai că oferă puțini carbohidrați și cantități generoase de proteine, dar sunt o sursă bună de calciu, un mineral important de care corpul tău are nevoie pentru sănătatea oaselor , contracțiile musculare și coagularea sângelui.

De exemplu, produsele de la Dymatize și NutraBio se laudă cu 70% din valoarea zilnică (VD) pentru calciu per lingură.

Utilizați mai multă apă pentru a amesteca praful de cazeină decât ați face cu zerul, deoarece cazeina tinde să se îngroașe atunci când este amestecată.

Rezumat Cazeina este o proteină din lapte pe care corpul dumneavoastră o digeră lent. Pudra proteică din cazeină oferă puțini carbohidrați și o cantitate bună de calciu.


3. Proteine ​​din ou

Ouăle sunt unul dintre cele mai hrănitoare alimente pe care le puteți mânca.

Sunt pline de proteine, vitamine și minerale esențiale și alți nutrienți importanți, cum ar fi colina, care este importantă pentru buna funcționare a creierului și a sistemului nervos.

Pulberile proteice de albușuri de ou sunt fabricate prin îndepărtarea gălbenușurilor și deshidratarea albușurilor rămase, transformându-le în pulbere.

Albușurile sunt, de asemenea, pasteurizate pentru a dezactiva avidina, o proteină care inhibă absorbția biotinei, o vitamina B esențială.

Deoarece albușurile de ou conțin în mod natural cantități triviale de carbohidrați și grăsimi, pulberile de proteine ​​de albuș de ou sunt o opțiune bună dacă urmați o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați.

MRM face o pudră proteică de albuș de ou de calitate, care furnizează 2 grame de carbohidrați și 23 de grame de proteine ​​- sau echivalentul a șase albușuri de ou - per lingură (33 de grame).

Unele pudre proteice din ou includ atât albușul, cât și gălbenușul – care conține majoritatea nutrienților importanți din ouă .

Această pudră de proteine ​​​​din gălbenuș de ou de la KetoThin se mândrește cu o cantitate bună de grăsimi - 15 grame - și o cantitate moderată de proteine ​​- 12 grame - cu doar 1 gram de carbohidrați per lingură (30 de grame), făcându-l o pudră de proteine ​​​​keto perfectă.

Pudrele de proteine ​​​​din gălbenuș de ou conțin o cantitate relativ mare de colesterol, despre care s-a crezut mult timp că crește nivelul de colesterol din organism și contribuie la bolile de inimă.

Cu toate acestea, cercetările sugerează că colesterolul alimentar are un efect redus sau deloc asupra nivelului de colesterol din sânge la majoritatea oamenilor. Astfel, nu există nicio legătură semnificativă între colesterolul pe care îl consumați și riscul de boli de inimă.

Rezumat Pudra proteică din ouă este o alegere excelentă dacă urmați o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați sau ceto. Pudra proteică din albușul de ou conține doar proteinele din albuș, în timp ce pudra de proteine ​​​​din ou întreg include albusul alături de gălbenuș.


4. Proteina de colagen

Colagenul este cea mai comună proteină structurală din corpul dumneavoastră. Se găsește în principal în păr, piele, unghii, oase, ligamente și tendoane.

Compoziția unică de aminoacizi a colagenului îi oferă multe presupuse beneficii pentru sănătate, cum ar fi promovarea compoziției corporale la adulții în vârstă, precum și pielea și articulațiile sănătoase.

Cu toate acestea, colagenului îi lipsește unul dintre aminoacizii esențiali de care organismul tău are nevoie pentru o sănătate bună. Deoarece corpul tău nu poate produce aminoacizi esențiali, trebuie să-i obțină din dieta ta.

Pulberea de proteine ​​de colagen , numită și peptide de colagen, este făcută din subproduse animale - de obicei piele de vacă, oase de vacă, oase de pui, membrane de coajă de ou și solzi de pește.

Cele mai multe pulberi de proteine ​​​​de colagen disponibile sunt fără gust și fără arome, ceea ce le face grozave pentru a fi amestecate în supe sau băuturi precum cafeaua.

În plus, sunt în mod natural fără carbohidrați.

Vital Proteins face un produs de colagen din carne de vită care conține 0 carbohidrați și 17 grame de proteine ​​pentru fiecare două cupe (20 de grame), în timp ce Sports Research oferă un produs similar cu 0 carbohidrați și 10 grame de proteine ​​per lingură (11 grame).

Multe pulberi de proteine ​​​​de colagen aromate sunt fortificate cu trigliceride cu lanț mediu (MCT), care sunt grăsimi care se găsesc în alimente precum uleiul de cocos.

MCT-urile sunt ușor digerate și absorbite, oferind organismului o sursă alternativă de combustibil - în special atunci când restricționați sever carbohidrații, ca în cazul dietei keto.

De exemplu, o lingură (17 grame) din acest produs de la Perfect Keto oferă 1 gram de carbohidrați, 10 grame de proteine ​​și 4 grame de grăsimi din MCT.

Rezumat Pulberile proteice de colagen, care sunt derivate din țesuturile conjunctive ale animalelor și peștilor, pot oferi beneficii unice pentru sănătate. Unele sunt îmbogățite cu MCT, de care beneficiază cei care urmează o dietă keto.


5. Izolat de proteine ​​din soia

Soia este un tip de leguminoase care este în mod natural bogat în proteine.

Pulberea de proteine ​​din soia este creată prin măcinarea boabelor de soia într-o masă și apoi în izolat de proteine ​​​​de soia, care constă din 90-95% proteine ​​​​din greutate și este practic fără carbohidrați.

Rețineți că producătorii adaugă uneori zahăr și arome care pot contribui cu carbohidrați nedoriți.

De exemplu, acest produs izolat de proteine ​​din soia cu aromă de vanilie de la NOW Sports conține 13 grame de carbohidrați și 25 de grame de proteine ​​per lingură (45 de grame).

O opțiune mai bună este acest produs fără arome de la aceeași companie, care are 0 carbohidrați și 20 de grame de proteine ​​per lingură (24 de grame).

Rezumat Deoarece este în mod natural bogat în proteine, soia este o pudră de proteine ​​grozavă. Pulberile fără arome nu au aproape carbohidrați și sunt pline de proteine, deși soiurile aromate pot avea un conținut mai mare de carbohidrați datorită zaharurilor adăugate și aromelor.


6. Pea Protein Isolate

Mazarea este un alt tip de leguminoase care contine in mod natural o cantitate considerabila de proteine.

Similar cu izolatul de proteine ​​din soia, pudra de proteine ​​​​de mazăre este făcută prin măcinarea mazării uscate într-o pulbere și extragerea carbohidraților, lăsând o pulbere izolată.

Producătorii adaugă frecvent zahăr - și, prin urmare, carbohidrați - pentru a crește palatabilitatea.

De exemplu, acest izolat proteic de mazăre aromatizat de la NOW Sports conține 9 grame de carbohidrați cu 24 de grame de proteine ​​per lingură (44 de grame).

Pe de altă parte, o lingură (33 de grame) din versiunea fără aromă conține doar 1 gram de carbohidrați alături de 24 de grame de proteine.

Rezumat Pudra proteică de mazăre, care are un conținut foarte scăzut de carbohidrați, vă oferă un aport de proteine ​​grozav - dar aveți grijă la soiurile aromate, deoarece acestea adăpostesc adesea mai mulți carbohidrați.


7. Izolat proteic de orez

Proteina de orez este o proteină populară pe bază de plante, în special pentru că este hipoalergenică - ceea ce înseamnă că este puțin probabil să provoace reacții alergice.

Cele mai multe pudre de proteine ​​din orez conțin 80% din proteine ​​​​din greutate, mai puțin decât proteinele din soia sau din mazăre.

În timp ce orezul este deosebit de bogat în carbohidrați, pudra de proteine ​​​​de orez este obținută de obicei prin tratarea orezului brun cu enzime care fac ca carbohidrații să se separe de proteine.

De exemplu, acest produs din pudră de proteine ​​​​de orez cu aromă de ciocolată de la NutriBiotic conține doar 2 grame de carbohidrați, dar 11 grame de proteine ​​per lingură grămadă (16 grame).

Aceeași companie oferă, de asemenea, o pudră de proteine ​​​​de orez simplu, cu 2 grame de carbohidrați și 12 grame de proteine ​​per lingură grămadă (15 grame).

Rezumat Pulberea de proteine ​​​​de orez este surprinzător de scăzută în carbohidrați, deoarece carbohidrații din acest cereal comun sunt extrași din proteine.


Cum să adăugați aromă la produsele fără arome

Dacă căutați o pudră proteică fără arome de origine animală sau vegetală, există mai multe moduri de a le face mai gustoase.

Acestea includ:

  • Adăugați cantități mici de pudră de cacao.
  • Amestecați pudra în băuturi cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi laptele de migdale sau amestecurile de băuturi sub formă de pudră.
  • Stropiți cu siropuri fără zahăr.
  • Cu lingura îndulcitori artificiali precum Splenda sau îndulcitori naturali, inclusiv stevia sau extract de fructe de călugăr .
  • Amestecați cantități mici de pudră proteică fără aromă cu supe, tocane sau fulgi de ovăz.
  • Se amestecă amestecurile de budincă aromate, fără zahăr.
  • Adăugați extracte naturale sau condimente, cum ar fi scorțișoara.

Rezumat Adăugați-vă pudrele proteice fără arome cu îndulcitori și condimente sau încercați să le adăugați la diferite feluri de mâncare.


Concluzia

Pudrele proteice sunt o modalitate ușoară și versatilă de a vă completa dieta.

Mulți sunt în mod inerent săraci în carbohidrați, deoarece sunt extrași în timpul procesului de fabricație.

Proteinele din lapte - zer și cazeină - și proteinele din ou sunt unele dintre cele mai bune pulberi de proteine ​​cu conținut scăzut de carbohidrați și ceto-friendly, în timp ce proteinele de colagen de obicei nu conțin carbohidrați, dar au mai puține proteine ​​decât soiurile de zer sau de ouă.

Pudrele proteice pe bază de plante făcute din soia, mazăre sau orez sunt, de asemenea, o potrivire excelentă pentru un stil de viață cu conținut scăzut de carbohidrați .

În timp ce versiunile cu aromă ale acestor pulberi conțin adesea mai mulți carbohidrați, versiunile fără arome nu conțin aproape deloc.

Una peste alta, este ușor să alegi dintre mai multe pudre proteice pentru a-ți optimiza dieta cu conținut scăzut de carbohidrați sau ceto în funcție de preferințele și obiectivele tale.


Remedierea alimentelor: Bazele Keto

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii