10 suplimente care ajută la scăderea zahărului din sânge


Oamenii de știință testează multe suplimente diferite pentru a determina dacă acestea ajută la scăderea zahărului din sânge.

Astfel de suplimente ar putea aduce beneficii persoanelor cu prediabet sau diabet - în special tip 2.

De-a lungul timpului, luarea unui supliment împreună cu medicamentele pentru diabet poate permite medicului dumneavoastră să scadă doza de medicamente – deși este posibil ca suplimentele să nu înlocuiască în totalitate medicamentele.

Iată 10 suplimente care pot ajuta la scăderea glicemiei.


1. Scorțișoară

Suplimentele de scorțișoară sunt fie făcute din pudră de scorțișoară întreagă, fie dintr-un extract. Multe studii sugerează că ajută la scăderea zahărului din sânge și îmbunătățește controlul diabetului .

Când persoanele cu prediabet – adică o glicemie a jeun de 100–125 mg/dl – au luat 250 mg de extract de scorțișoară înainte de micul dejun și cină timp de trei luni, au înregistrat o scădere cu 8,4% a zahărului din sânge, comparativ cu cei care au primit un placebo.

Într-un alt studiu de trei luni, persoanele cu diabet zaharat de tip 2 care au luat fie 120, fie 360 ​​mg de extract de scorțișoară înainte de micul dejun au observat o scădere cu 11% sau, respectiv, 14% a zahărului din sânge, comparativ cu cei care au primit un placebo.

În plus, hemoglobina lor A1C - o medie de trei luni a nivelurilor de zahăr din sânge - a scăzut cu 0,67% sau, respectiv, 0,92%. Toți participanții au luat același medicament pentru diabet în timpul studiului.

Cum funcționează: scorțișoara poate ajuta celulele corpului să răspundă mai bine la insulină. La rândul său, acest lucru permite zahărului să intre în celule, scăzând zahărul din sânge.

Luare: Doza recomandată de extract de scorțișoară este de 250 mg de două ori pe zi înainte de mese. Pentru un supliment obișnuit (fără extract) de scorțișoară, 500 mg de două ori pe zi poate fi cel mai bun.

Precauții: Varietatea comună de scorțișoară Cassia conține mai multă cumarină, un compus care vă poate dăuna ficatului în cantități mari. Scorțișoara de Ceylon , pe de altă parte, are un conținut scăzut de cumarină.

Puteți găsi suplimente de scorțișoară de Ceylon online.

Rezumat Scorțișoara poate ajuta la scăderea zahărului din sânge, făcându-vă celulele mai receptive la insulină.


2. Ginseng american

S-a demonstrat că ginsengul american, o varietate cultivată în principal în America de Nord, scade glicemia după masă cu aproximativ 20% la persoanele sănătoase și la cei cu diabet de tip 2.

În plus, atunci când persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au luat 1 gram de ginseng american cu 40 de minute înainte de micul dejun, prânz și cină timp de două luni, menținându-și tratamentul obișnuit, zahărul din sânge a jeun a scăzut cu 10% în comparație cu cei tratați cu placebo.

Cum funcționează: Ginsengul american poate îmbunătăți răspunsul celulelor dumneavoastră la și crește secreția de insulină a corpului dumneavoastră.

Luați-l: luați 1 gram cu până la două ore înainte de fiecare masă principală - luarea mai devreme poate duce la o scădere prea mică a zahărului din sânge. Dozele zilnice mai mari de 3 grame nu par să ofere beneficii suplimentare.

Precauții: Ginseng poate scădea eficacitatea warfarinei, un diluant al sângelui, așa că evitați această combinație. De asemenea, vă poate stimula sistemul imunitar, ceea ce ar putea interfera cu medicamentele imunosupresoare.

Puteți cumpăra ginseng american online.

Rezumat Luarea a până la 3 grame de ginseng american pe zi poate ajuta la scăderea glicemiei și a zahărului din sânge după mese. Rețineți că ginseng-ul poate interacționa cu warfarina și alte medicamente.


3. Probiotice

Deteriorarea bacteriilor intestinale, cum ar fi cauzată de administrarea de antibiotice, este asociată cu un risc crescut de apariție a mai multor boli, inclusiv diabet.

Suplimentele probiotice , care conțin bacterii benefice sau alți microbi, oferă numeroase beneficii pentru sănătate și pot îmbunătăți manipularea carbohidraților de către organism.

Într-o revizuire a șapte studii efectuate la persoane cu diabet zaharat de tip 2, cei care au luat probiotice timp de cel puțin două luni au avut o scădere cu 16 mg/dl a zahărului din sânge și o scădere cu 0,53% a A1C în comparație cu cei cărora li sa administrat placebo.

Persoanele care au luat probiotice care conțin mai mult de o specie de bacterii au avut o scădere și mai mare a glicemiei a jeun de 35 mg/dl.

Cum funcționează: studiile pe animale sugerează că probioticele pot scădea zahărul din sânge prin reducerea inflamației și prevenirea distrugerii celulelor pancreatice care produc insulină. Mai multe alte mecanisme pot fi implicate, de asemenea.

Luare: Încercați un probiotic cu mai mult de o specie benefică, cum ar fi o combinație de L. acidophilus , B. bifidum și L. rhamnosus. Nu se știe dacă există un amestec ideal de microbi pentru diabet.

Precauții: este puțin probabil ca probioticele să provoace rău, dar în anumite circumstanțe rare pot duce la infecții grave la persoanele cu sistemul imunitar semnificativ afectat.

Puteți cumpăra suplimente probiotice online.

Rezumat Suplimentele probiotice - în special cele care conțin mai mult de o specie de bacterii benefice - pot ajuta la scăderea zahărului din sânge și a A1C.


4. Aloe Vera

Aloe vera îi poate ajuta și pe cei care încearcă să-și scadă zahărul din sânge.

Suplimentele sau sucul preparat din frunzele acestei plante asemănătoare cactusului ar putea ajuta la scăderea zahărului din sânge și a A1C la persoanele cu prediabet sau diabet de tip 2.

Într-o revizuire a nouă studii la persoane cu diabet zaharat de tip 2, suplimentarea cu aloe timp de 4-14 săptămâni a scăzut glicemia cu 46,6 mg/dl și A1C cu 1,05%.

Persoanele care aveau zahăr din sânge peste 200 mg/dl înainte de a lua aloe au experimentat beneficii și mai puternice.

Cum funcționează: studiile la șoareci indică faptul că aloe poate stimula producția de insulină în celulele pancreatice, dar acest lucru nu a fost confirmat. Mai multe alte mecanisme pot fi implicate.

Utilizarea: Cea mai bună doză și formă nu sunt cunoscute. Dozele comune testate în studii includ 1.000 mg zilnic în capsule sau 2 linguri (30 ml) zilnic de suc de aloe în doze fracționate.

Precauții: Aloe poate interacționa cu mai multe medicamente, așa că consultați-vă medicul înainte de a o utiliza. Nu trebuie luat niciodată împreună cu medicamentul pentru inimă digoxină.

Aloe vera este disponibil online.

Rezumat Capsulele sau sucul făcut din frunze de aloe pot ajuta la scăderea glicemiei și a A1C la persoanele cu prediabet sau diabet de tip 2. Cu toate acestea, aloe poate interacționa cu mai multe medicamente, în special cu digoxina.


5. Berberină

Berberina nu este o plantă specifică, ci mai degrabă un compus cu gust amar luat din rădăcinile și tulpinile anumitor plante, inclusiv sigiliu de aur și felodendron.

O analiză a 27 de studii efectuate la persoane cu diabet zaharat de tip 2 a observat că administrarea de berberină în combinație cu dieta și modificări ale stilului de viață a redus glicemia cu 15,5 mg/dl și A1C cu 0,71%, comparativ cu dieta și modificările stilului de viață în monoterapie sau cu placebo.

Revizuirea a remarcat, de asemenea, că suplimentele de berberină luate împreună cu medicamentele pentru diabet au ajutat la scăderea glicemiei mai mult decât numai medicamentele.

Cum funcționează: Berberina poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și poate îmbunătăți absorbția zahărului din sânge în mușchi, ceea ce ajută la scăderea zahărului din sânge.

Utilizarea: o doză tipică este de 300-500 mg luată de 2-3 ori pe zi cu mesele majore.

Precauții: Berberina poate provoca tulburări digestive, cum ar fi constipație , diaree sau gaze, care pot fi îmbunătățite cu o doză mai mică (300 mg). Berberina poate interacționa cu mai multe medicamente, așa că consultați-vă medicul înainte de a lua acest supliment.

Puteți găsi berberina online.

Rezumat Berberina, care este făcută din rădăcinile și tulpinile anumitor plante, poate ajuta la scăderea zahărului din sânge și a A1C. Efectele secundare includ tulburări digestive, care se pot îmbunătăți cu o doză mai mică.


6. Vitamina D

Deficitul de vitamina D este considerat un potențial factor de risc pentru diabetul de tip 2.

Într-un studiu, 72% dintre participanții cu diabet de tip 2 aveau deficit de vitamina D la începutul studiului.

După două luni de administrare zilnică a unui supliment de 4.500 UI de vitamina D, atât glicemia a jeun, cât și A1C s-au îmbunătățit. De fapt, 48% dintre participanți aveau un A1C care a arătat un control bun al zahărului din sânge, comparativ cu doar 32% înainte de studiu.

Cum funcționează: Vitamina D poate îmbunătăți funcția celulelor pancreatice care produc insulină și poate crește capacitatea de răspuns a organismului la insulină.

Utilizarea: Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru un test de sânge de vitamina D pentru a determina cea mai bună doză pentru dumneavoastră. Forma activă este D3 sau colecalciferol, așa că căutați acest nume pe sticlele de supliment.

Precauții: Vitamina D poate declanșa reacții ușoare până la moderate cu mai multe tipuri de medicamente, așa că adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru îndrumare.

Cumpărați suplimente de vitamina D online.


Suplimente 101: Vitamina D

Rezumat Deficitul de vitamina D este frecvent la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Suplimentarea cu vitamina D poate îmbunătăți controlul global al zahărului din sânge, așa cum este reflectat de A1C. Rețineți că vitamina D poate interacționa cu anumite medicamente.


7. Gimnema

Gymnema sylvestre este o plantă folosită ca tratament pentru diabet în tradiția ayurvedică a Indiei. Numele hindus al plantei – gurmar – înseamnă „distrugător de zahăr”.

Într-un studiu, persoanele cu diabet de tip 2 care au luat zilnic 400 mg de extract de frunze de gymnema timp de 18-20 de luni au înregistrat o scădere cu 29% a glicemiei a jeun. A1C a scăzut de la 11,9% la începutul studiului la 8,48%.

Cercetările ulterioare sugerează că această plantă poate ajuta la scăderea glicemiei și A1C în cazul diabetului de tip 1 (dependent de insulină) și poate reduce pofta de dulciuri prin suprimarea senzației de gust dulce din gură.

Cum funcționează: Gymnema sylvestre poate reduce absorbția zahărului în intestin și poate promova absorbția de zahăr de către celule din sânge. Datorită impactului său asupra diabetului de tip 1, se suspectează că Gymnema sylvestre poate ajuta cumva celulele producătoare de insulină din pancreas.

Luare: Doza recomandată este de 200 mg extract de frunze de Gymnema sylvestre de două ori pe zi, cu mese.

Precauții: Gymnema sylvestre poate spori efectele insulinei asupra glicemiei, așa că utilizați-o numai cu îndrumarea medicului dacă luați injecții cu insulină. De asemenea, poate afecta nivelurile sanguine ale unor medicamente și a fost raportat un caz de afectare a ficatului.

Puteți găsi suplimente gymnema sylvestre online.

Rezumat Gymnema sylvestre poate scădea zahărul din sânge și A1C atât în ​​diabetul de tip 1, cât și în diabetul de tip 2, deși sunt necesare mai multe cercetări. Dacă aveți nevoie de injecții cu insulină, este esențial să vă consultați medicul înainte de a încerca acest supliment.


8. Magneziu

Nivelurile scăzute de magneziu din sânge au fost observate la 25-38% dintre persoanele cu diabet zaharat de tip 2 și sunt mai frecvente la cei care nu au glicemia sub control bun.

Într-o revizuire sistematică, opt din 12 studii au indicat că administrarea de suplimente de magneziu timp de 6-24 de săptămâni persoanelor sănătoase sau celor cu diabet zaharat de tip 2 sau prediabet a ajutat la reducerea nivelului de zahăr din sânge, în comparație cu un placebo.

În plus, fiecare creștere cu 50 mg a aportului de magneziu a produs o scădere cu 3% a zahărului din sânge la cei care au intrat în studii cu niveluri scăzute de magneziu din sânge.

Cum funcționează: magneziul este implicat în secreția normală de insulină și în acțiunea insulinei în țesuturile corpului.

Luare: Dozele furnizate persoanelor cu diabet zaharat sunt de obicei de 250-350 mg pe zi. Asigurați-vă că luați magneziu cu o masă pentru a îmbunătăți absorbția.

Precauții: Evitați oxidul de magneziu, care vă poate crește riscul de diaree. Suplimentele de magneziu pot interacționa cu mai multe medicamente, cum ar fi unele diuretice și antibiotice, deci consultați medicul sau farmacistul înainte de a le lua.

Suplimentele de magneziu sunt disponibile online.

Rezumat Deficiența de magneziu este frecventă la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Studiile sugerează că suplimentele de magneziu pot ajuta la reducerea zahărului din sânge.


9. Acid alfa-lipoic

Acidul alfa-lipoic , sau ALA, este un compus asemănător vitaminelor și un antioxidant puternic produs în ficat și care se găsește în unele alimente, cum ar fi spanacul, broccoli și carnea roșie.

Când persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au luat 300, 600, 900 sau 1.200 mg de ALA împreună cu tratamentul obișnuit pentru diabet timp de șase luni, zahărul din sânge și A1C au scăzut mai mult pe măsură ce doza crește.

Cum funcționează: ALA poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și absorbția celulelor de zahăr din sânge, deși poate dura câteva luni pentru a experimenta aceste efecte. De asemenea, poate proteja împotriva daunelor oxidative cauzate de glicemia crescută.

Utilizarea: Dozele sunt, în general, de 600–1.200 mg pe zi, luate în doze divizate înainte de mese.

Precauții: ALA poate interfera cu terapiile pentru bolile hipertiroidiene sau hipotiroidiene. Evitați dozele foarte mari de ALA dacă aveți deficiență de vitamina B1 (tiamină) sau vă luptați cu alcoolismul.

Puteți achiziționa ALA online.

Rezumat ALA poate ajuta treptat la scăderea glicemiei a jeun și a A1C, cu efecte mai mari la doze zilnice de până la 1.200 mg. De asemenea, prezintă efecte antioxidante care pot reduce daunele cauzate de glicemia crescută. Totuși, poate interfera cu terapiile pentru afecțiunile tiroidiene.


10. Crom

Deficiența de crom reduce capacitatea organismului de a folosi carbohidrații – transformați în zahăr – pentru energie și crește necesarul de insulină.

Într-o revizuire a 25 de studii, suplimentele de crom au redus A1C cu aproximativ 0,6% la persoanele cu diabet de tip 2, iar scăderea medie a zahărului din sânge a jeun a fost de aproximativ 21 mg/dl, comparativ cu un placebo.

O cantitate mică de dovezi sugerează că cromul poate ajuta, de asemenea, la scăderea zahărului din sânge la persoanele cu diabet de tip 1.

Cum funcționează: cromul poate îmbunătăți efectele insulinei sau poate sprijini activitatea celulelor pancreatice care produc insulină.

Utilizarea: o doză tipică este de 200 mcg pe zi, dar dozele de până la 1.000 mcg pe zi au fost testate la persoanele cu diabet și pot fi mai eficiente. Forma picolinat de crom este probabil absorbită cel mai bine.

Precauții: Anumite medicamente, cum ar fi antiacidele și altele prescrise pentru arsuri la stomac, pot reduce absorbția cromului.

Găsiți suplimente de crom online.

Rezumat Cromul poate îmbunătăți acțiunea insulinei în corpul dumneavoastră și poate scădea zahărul din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 – și posibil la cei cu tip 1 – dar nu va vindeca boala.


Concluzia

Multe suplimente - inclusiv scorțișoară, ginseng, alte ierburi, vitamina D, magneziu, probiotice și compuși din plante precum berberina - pot ajuta la scăderea zahărului din sânge.

Rețineți că este posibil să aveți rezultate diferite față de cele găsite în studii, pe baza unor factori precum durata, calitatea suplimentelor și starea dumneavoastră individuală de diabet.

Discutați despre suplimente cu medicul dumneavoastră, mai ales dacă luați medicamente sau insulină pentru diabet, deoarece unele dintre suplimentele de mai sus pot interacționa cu medicamentele și pot crește riscul ca glicemia să scadă prea mult.

În unele cazuri, medicul dumneavoastră poate avea nevoie să vă scadă la un moment dat doza de medicamente pentru diabet.

Încercați un singur supliment nou la un moment dat și verificați-vă glicemia în mod regulat pentru a urmări orice modificări pe parcursul mai multor luni. Acest lucru vă va ajuta pe dumneavoastră și pe medicul dumneavoastră să determinați impactul.

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
e-Nutritie.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii